Pica je jedno od onih jela koja svi vole, ali nijedna dijeta je neće uzeti u obzir, a da ne pričamo o nutricionistima koji u tim slasnim zalogajima ništa dobro ne vide. Međutim, to važi za one "obične" pice - postoji verzija koja ne goji, zdrava je i ukusna.
Foto: Shutterstock
Ovu picu zovu vegetarijanska jer se po originalnom receptu pravi bez mesa i ima svega 600 kalorija. Ako želite, vi joj možete dodati malo šunke ili, bolje, pršute, ali imajte na umu da time povećavate i broj kalorija.
Polovina karfiola srednje veličine
Jedno jaje
Pakovanje sitno narezane mozarele
Dve supene kašike narendanog parmezana
Kašičica morske soli
Crni biber
Sos od paradajza
Dve šake čeri paradajza koji ste isekli na polovine
Dva čena sitno iseckanog belog luka
Par listova svežeg bosiljka
Origano
Za testo vam treba pola glavice karfiola koji ćete narendati kako biste dobili dve šolje srednje veličine. To prebacite u veću činiju i stavite u mikrotalasnu na sedam do osam minuta, i to na neku srednju jačinu.
Za to vreme izmutite jaje kome ste dodali so, biber, polovinu pripremljene količine mozarele i parmezan. Toj smesi dodate karfiol i napravite podlogu za picu, koju možete da pečete na običnom plehu sa papirom za pečenje.
Pecite 10 do 15 minuta dok smesa ne dobije zlatnu boju, a potom koricu premažite paradajzom i poređajte ostatak sastojaka, sve osim bosiljka.
Pecite još 10 minuta pa onda kada sve bude spremno dodajte bosiljak i servirajte.