Pice sa jagodama su najukusnija stvar koju možete da napravite veoma brzo!

Pice sa jagodama su najukusnija stvar koju možete da napravite veoma brzo!

Ko kaže da pica mora da bude slana? Ovo su jedni od onih recepata čiji ukus jednostavno ne može da se opiše, to mora da se proba.

Foto: Shutterstock

Kombinacija sa jagodama je odlična, jer njihova blaga kiselost "preseče" slatkoću pice.

Izdvajamo 3 recepta koja vredi probati.

Pica sa jagodama i kremom od lešnika

Sastojci

- 500g testa

- 200g lešnik krema po izboru

- 400g jagoda

Priprema

Umesite testo i razvijte da se uklopi u pleh koji planirate da koristite za pečenje. Stavite da se peče 10 minuta na 200 stepeni.

Izvadite i sačekajte da se malo ohladi. Kada je i dalje toplo (ali ne i vrelo) stavite krem preko.

Pospite seckanim jagodama.

Možete malo staviti šlaga preko kao ukras, ali nije neohodno.

Pica sa jagodama i Nutelom

Sastojci

- 1 polugotovo testo za picu

- 150g slatke pavlake

- 150g čokolade

- 2 kašike Nutele

- 2 kašike putera ili margarina

- mrvice čokolade

- jagode

Priprema

Rernu ukljućite na 220C.

U šerpicu stavite slatku pavlaku i čokoladu.

Kada se čokolada istopi sklonite sa vatre, dodajte margarin i Nutelu, izmešajte i ostavite da se ohladi.

Na testo za picu sipajte čokoladni preliv i stavite da se peče oko 10 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite iseckanim jagodama i čokoladnim mrvicama.

Pica sa pestom od jagoda

Sastojci

- 50g pečenih badema

- kora od jednog limuna

- 300g jagoda

- testo za picu

- mocarela sir (količina po želji)

- šolja rendane čokolade

- pola šolje šećera u prahu

- malo svežeg origana

Priprema

U blender ubacite badem, limunovu koru i jagode.

Sve izmiksajte i tako ćete dobiti "sos" kojim ćete premazati podlogu za picu.

Preko toga poređajte kriške sira i rendanu čokoladu. Slatku picu pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusovih.

Na vruću picu stavite šećer u prahu i origano, i služite dok je toplo.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.