Ko kaže da pica mora da bude slana? Ovo su jedni od onih recepata čiji ukus jednostavno ne može da se opiše, to mora da se proba.
Foto: Shutterstock
Kombinacija sa jagodama je odlična, jer njihova blaga kiselost "preseče" slatkoću pice.
Izdvajamo 3 recepta koja vredi probati.
Sastojci
- 500g testa
- 200g lešnik krema po izboru
- 400g jagoda
Priprema
Umesite testo i razvijte da se uklopi u pleh koji planirate da koristite za pečenje. Stavite da se peče 10 minuta na 200 stepeni.
Izvadite i sačekajte da se malo ohladi. Kada je i dalje toplo (ali ne i vrelo) stavite krem preko.
Pospite seckanim jagodama.
Možete malo staviti šlaga preko kao ukras, ali nije neohodno.
Sastojci
- 1 polugotovo testo za picu
- 150g slatke pavlake
- 150g čokolade
- 2 kašike Nutele
- 2 kašike putera ili margarina
- mrvice čokolade
- jagode
Priprema
Rernu ukljućite na 220C.
U šerpicu stavite slatku pavlaku i čokoladu.
Kada se čokolada istopi sklonite sa vatre, dodajte margarin i Nutelu, izmešajte i ostavite da se ohladi.
Na testo za picu sipajte čokoladni preliv i stavite da se peče oko 10 minuta.
Izvadite iz rerne i pospite iseckanim jagodama i čokoladnim mrvicama.
Sastojci
- 50g pečenih badema
- kora od jednog limuna
- 300g jagoda
- testo za picu
- mocarela sir (količina po želji)
- šolja rendane čokolade
- pola šolje šećera u prahu
- malo svežeg origana
Priprema
U blender ubacite badem, limunovu koru i jagode.
Sve izmiksajte i tako ćete dobiti "sos" kojim ćete premazati podlogu za picu.
Preko toga poređajte kriške sira i rendanu čokoladu. Slatku picu pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusovih.
Na vruću picu stavite šećer u prahu i origano, i služite dok je toplo.
Prijatno!