Urnebesan vodič za žene iz 1938. godine

Urnebesan vodič za žene iz 1938. godine

Iako u znatnom padu, i danas je sklapanje braka jedan od najvažnijih koraka u životu prosečne osobe. Međutim, današnje generacije sve češće zapinju već na onoj prvoj stepenici - običnoj vezi s nekim.

Kasnih 30-ih godina, u Americi su taj problem rešavali vodičem za ljubavne sastanke časopisa "Parade", odnosno savetima kako "upecati" supruga.

Časopis "Parade" je u to vreme od toga značajno profitirao, ali kada bi neko danas izdao takav vodič, verovatno bi završio na doživotnom stubu srama, a vi procenite koliko smo se zapravo kao društvo od tad promenili.

Navodimo vam nekoliko "najboljih" saveta:

1. Ne budi preosetljiva i nemoj pokušavati da utičeš na njegova osećanja i ne traži od njega da ti kaže nešto što ne želi. Muškarci ne vole suze, pogotovo u javnim prostorima.

2. Ne koristi njegov retrovizor kako bi popravila svoju šminku. Muškarcu je potreban za vožnju, a posebno ga nervira što mora da se okreće da bi video da li ima nekoga iza njega.

3. Nemoj sedeti u neuglednim pozama i nikad, ali nikad ne izgledaj kao da ti je dosadno. Čak i kad jeste. Budi uvek spremna na sve, a ako baš moraš da žvaćeš žvaku (što nije preporučljivo), čini to tiho i zatvorenih usta.

4. Odevaj se u svojoj spavaćoj sobi, kako bi zadržala putenost. Budi spremna kad on dođe, nemoj da te mora čekati. Pozdravi ga osmehom!

5. Muškarci ne vole kada pozajmiš njegov peškir i zamažeš ga svojim ružem.

6. Bezbrižne žene muškarcima nisu privlačne. Ne pokušavaj s njim da razgovaraš dok plešete. Kada muškarac želi da pleše, onda isključivo želi da pleše.

7. Ako ti je potreban brushalter, obavezno ga stavi. Takođe, pripazi na to da ti najlonke ne budu naborane.

8. Ne miluj svoju pratnju u javnosti. Svaki otvoreni znak nežnosti je nepristojan, a njega posebno sramoti i ponižava.

9. Ne prisećaj se s konobarom zabavnih anegdota koje si s nekim drugim muškarcem doživela ranije. Muškarci zaslužuju tvoju punu pažnju.

10. Ne zamaraj ga razgovorom o svojoj odeći i nemoj pokušavati da mu opišeš svoju novu haljinu. Moraš mu ugoditi i laskati tako što ćeš s njim razgovarati o temama koje su njemu zanimljive.

11. Nemoj piti previše alkohola! Muškarac očekuje da zadržiš svoje dostojanstvo celu noć. Možda ti se čini da alkohol neke žene čini pametnijima, istina je da većina od njega poblesavi. Poslednja slamka bi mu bila da se onesvestiš od previše alkohola!

Zatvoreno za komentare.