Za savršeno hrskav pečeni krompir - promenite samo jednu stvar u pripremi

Za savršeno hrskav pečeni krompir – promenite samo jednu stvar u pripremi

Samo dodajte dva sastojka u pripremi za pečeni krompir i on će uvek biti hrskav i beskrajno ukusan.

Foto: shutterstock

Napraviti savršeni i hrskavi pečeni krompir nije lako - ali možda smo pronašli najlakšu i najukusniju metodu dosad. Prethodne viralne objave savetovali su da sledimo razne čudne metode, koristeći sastojke od meda pa do senfa.

Ali sada je korisnica  TikToka, koja deli videe svojih zavidnih pečenih večera i saveta za kuvanje, otkrila kako napraviti neverovatan pečeni krompir s hrskavom koricom i mekom unutrašnjošću, prenosi mirror.co.uk. Najbolja vest je da verovatno sve potrebno već imate kod kuće. 

@izmott

Happy Sunday! How I make my crispy roast potatoes and why I am the favourite child. ##cookingtips ##sundayroast ##uktiktok ##roastpotatoes ##recipes ##fyp

♬ True Jackson VP theme - youalreadyknowbb

Sastojci:

 - Krompir

 - Brašno

 - Beli luk

 - Ruzmarin

 - Mast

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih. Ogulite krompir i kuvajte ga u posudi dok ne omekša, ali ne postane skroz mekan.  Dok čekate, naseckajte dovoljno belog luka i ruzmarina.

Kad se krompir skuva, istresite ga u posudu s brašnom i protresite dok svaki krumpir nema lagani sloj brašna. Dodajte krompir u posudu s vrućom masnoćom i neka se svaki krompir "natopi" sa svih strana.

Rasporedite ruzmarin i beli luk ravnomerno preko svog krompira.

Stavite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta. Tada poklopite posudu. Pecite još 20 minuta zaklopljeno na 200 stepeni. Zadnjih 10 minuta temperaturu povisite na 220°C.

Zatvoreno za komentare.