Zašto je bitno ostati dete u duši

Zašto je bitno ostati dete u duši

Ukoliko želite da ublažite stres i budete srećniji neophodno je da imate bar jednu aktivnost koja vas zabavlja na dnevnom nivou. Bitno je ostati dete u duši!

Foto: Shutterstock

Hobiji su sjajan spoj lepog i korisnog, jer savladavate nove veštine, izražavate kreativnost, ali i izbacujete višak negativne energije.

Kada se posvetite onome što volite mozak dolazi u predmeditativno stanje, što je podjednako zdravo za telo, um i dušu. Ako želite da saznate na koje načine, ostanite sa nama i u nastavku.

Foto: Shutterstock

Hobiji često prerastu u posao u kome uživate, ali i od njega lepo zarađujete. Oni pomažu da se osećate ispunjenije i opuštenije, jer ste potpuno zaokupirani onim što radite.

Takođe, pozitivan uticaj na trenutno stanje organizma je dragocen, a nivo stresa smanjuje se i na duže staze. Hobijem se možete baviti iz čistog zadovoljstva, ali i zbog osećaja korisnosti.

Ako vaša omiljena aktivnost uključuje druge entuzijaste, onda vam je poznat duh zajedništva i jačanja međusobnih odnosa. Druženje sa ljudima i dobar provod važan je kako za vas, tako i za ljude koji vas okružuju.

Foto: Shutterstock

Ponekad je dobro osamiti se i okušati u novoj veštini, a nekad je lepo okružiti se prijateljima ili decom. Za kraj, znajte da je važno prepustiti se, pustiti mašti na volju, bez obzira da li ste talentovani.

Dete u vama želi da ga pustite da se igra, stoga pronađite šta vas uzbuđuje i odvojite deo dana za sebe.