Zdrave navike koje žene mogu da usvoje od muškaraca

Zdrave navike koje žene mogu da usvoje od muškaraca

Nezavisno od pola, zdrave navike su jedine navike koje bismo trebali da usvajamo od drugih. Iako nam se često čini da muškarci ne brinu dovoljno o svom zdravlju, postoji par odličnih primera koje bi pripadnice lepšeg pola mogle da usvoje.

Foto: Shutterstock

Šta sve možemo da naučimo od muškaraca?

Odvojite vreme za sebe

Foto: Pexels

Da li ste primetile da muškarci vole u miru da pročitaju novine, pogledaju dnevnik ili odspavaju? To su vreme rezervisali samo za sebe i čine to svakog dana! Iako možda nemamo iste interese, bitno je naglasiti da izdvojenih 30 minuta dnevno za sopstvene potrebe višestruko koristi našem zdravlju.

Jedite poput muškarca

Foto: Shutterstock

Muškarci jedu zbog energije, dok se žene emocionalno povezuju sa hranom. Zbog toga muški organizam radi efikasnije, dok se žene često bore s viškom kilograma. Tu nije reč samo o prehrambenim navikama, već i o izboru namirnica! Dokazano je da muškarci jedu puno više proteina i puno manje šećera nego žene.

Neka vam san bude prioritet

Foto: Shutterstock

Prema istraživanjima, 70% žena ima problema sa spavanjem, dok je kod muškaraca situacija puno pozitivnija. Pokušajte da otklonite uzročnike lošeg sna. Ako vam smeta partnerovo hrkanje, jednostavno se prebacite u drugu sobu!

Opraštajte

Foto: Shutterstock

Muškarci znaju da odvoje emocije i realnost. Ne zamaraju se problemima koje ne mogu da reše. Moramo da priznamo da su muškarci poprilično jednostavni kada su u pitanju emocije i prijateljstva. Ako vas je neko povredio, to ne znači da morate da zaboravite! Opraštanjem ćete uneti mir u svoj život.

Pakujte manje stvari za put

Foto: Pexels

Odlazak na more može da bude poprilično stresan. Žene obično pakuju sve što im se nađe na putu jer...što ako im baš to zatreba?!

Uz to što vuku veliki teret sa sobom, zamislite samo koliko im je vremena potrebno da se raspakuju! Knjige, kozmetička torbica, rezervni par cipela i japanki, 5 komada potpuno istog dela garderobe, boca vode, 3 kreme za sunčanje i još mnoštvo toga. Setite se koliko puta ste iskoristile samo 30% onoga što ste ponele!

Zatvoreno za komentare.