Žene iz Srbije otvoreno priznaju: Kada smo zažalile što nismo poslušale majčine savete

Žene iz Srbije otvoreno priznaju: Kada smo zažalile što nismo poslušale majčine savete

"Eh, da sam samo slušala majku", "Majka je bila u pravu", sigurno ste to rekli više puta u životu, a mi smo pitali žene u Srbiji kada su najviše žalile jer nisu poslušale majčin savet. Možda se i prepoznate u njihovim odgovorima.

 Foto: Shutterstock

"Majka mi je uvek govorila da sam ja važnija od bilo kog muškarca sa kojim uđem u emotivnu vezu. Na trenutak sam zaboravila to, a onda negde usput zaboravila i sve ostalo, svoje želje, snove, ko sam ja. Bio mi je važan samo on. A kada je ljubav bila na testu, nije ga položio. Ostala sam sama, a on je krenuo dalje. Skoro kao da se ništa nije desilo. Koštao me onog dragocenog, vremena, ali sam naučila da se za ljubav traži samo ljubav i ništa više". - Suzana, 39

 Foto: Shutterstock

"Uvek gledaj napred. Ono što ti se trenutno čini važnim, nije važnije od tvog obrazovanja", govorila mi je mama. Zvuči kao kliše, ali sam zbog jedne veze odustala od fakulteta. Danas mislim da mi je prekrasno da se vratim učenju". - Ana (33)

"Da znam da kažem ne... I da ne dam na sebe. Trebalo mi je vremena da naučim kako da kažem "ne mogu i neću", a otkako slušam majčine reči, mnogo je lakše (smeh)". - Branka (28)

 Foto: Shutterstock

"Trudila sam se da slušam ono što mi majka govori. Retko kada je nisam poslušala. Najveća greška koju sam napravila je to što nisam bila dovoljno hrabra kada je trebalo, i to mogu da kažem da je bilo nešto poput kršenja obećanja koje sam dala i majci i ocu". - Kristina (25)

"Nisam je poslušala da sve treba da se radi u svoje vreme i da se ne kaže uzalud- pitaće te starost gde je bila mladost (smeh). Daleko sam od starosti, ali ... Kajem se zbog onoga što nisam". - Marija (46)

 Foto: Shutterstock

"Ono "ne sedi na betonu", "jedi", "spavaj", to sam je slušala (smeh). Neke krupnice sam zaboravila, a bolje da nisam. Intimno je i prilično glupo (smeh)". - Miljana (27)

"Rekla mi je i sada mi govori da mislim na sebe pa na sve druge. Nekad je slušam, nekad ne". - Anja (20)

"Ja se ne kajem zbog nečega što nisam uradila ili što sam uradila nego što nisam provodila više vremena sa svojom majkom. Mislila sam biće vremena, a onda ga jednostavno više nije bilo". - Tanja (36)