Žene otkrile koje ih to neobične stvari privlače kod muškaraca

Žene otkrile koje ih to neobične stvari privlače kod muškaraca

Ne postoji uzalud izreka da je lepota u oku posmatrača, iako ne postoje stvarne smernice šta žene žele, naučnici tvrde da su neke osobine privlačnije od drugih. Šta privlači žene kod muškaraca?

Foto: Shutterstock

Neka od otkrića su iznenadila, jer žene ipak ne privlače muškarci sa savršenim telima i lepim osmehom.

Profesija

Karijera muškarca je veoma bitna ženama. Žene najviše vole muškarce u uniformama, poput pilota i vatrogasaca. Osim toga, na listi su i preduzetnici, lekari i osobe koje rade na TV-u i radiju.

Briga o psu

Akademski centar Ruppin u Izraelu i Univerzitet u Mičigenu sproveli su eksperiment u kojem su proučavali kako posedovanje psa poboljšava privlačnost muškaraca za kratkoročne i dugoročne veze.

Muškarci koji su imali psa ženama su izgledali kao potencijalni partneri za dugu vezu. Naime, briga o psu može pomoći čoveku da ga učini srećnijim i opuštenijim, i zapravo je signal njegove spremnosti za dugoročne obaveze.

Foto: Shutterstock

Nošenje majice sa slovom T

Iznenađujuće otkriće Univerziteta Notingem je da nošenje bele majice s velikim crnim slovom T na prednjoj strani može učiniti muškarca do 12 posto privlačnijim ženama. Naime, slovo T vizuelno širi ramena i sužava struk.

Džordž Kluni efekt

Jedno naučno istraživanje tvrdi da žene više vole starije muškarce. Objašnjavaju to činjenicom da žene traže finansijski nezavisne i zgodne partnere. Neki psiholozi to nazivaju "efektom Džordža Klunija".

Neosvojivi muškarci

Studija objavljena u časopisu Psychological Science pokazala je da su muškarci koji su nedostupniji ženama mnogo privlačniji. Muškarci koji su mističniji na početku veze su ono što žene privlači. Takođe, žene vole muškarce koji izgledaju moćno, što dokazuje da žene privlače "loši momci".

Foto: Shutterstock

Dubok glas

Žene su duboke muške glasove u jednom istraživanju ocenile privlačnijim. Objašnjenje koje su dali naučnici prilično je jednostavno. Naime, žene biraju duboke glasove, jer oni ukazuju na to da su muškarci visoki i krupni.

Nošenje crvene boje

Eksperiment koji su sproveli naučnici utvrdio je da žene više privlače muškarci koji nose crveno. Naime, naučnici su upoređivali fizičku privlačnost muškaraca u crvenoj, zelenoj, sivoj i plavoj boji.