Žene su podelile najbolje savete koje su dobile od svojih roditelja

Žene su podelile najbolje savete koje su dobile od svojih roditelja

U detinjstvu i ranoj mladosti često "prevrćemo očima" na roditeljske savete, ali ih se setimo jednom kad se nađemo "u njihovim cipelama". Ove roditeljske savete vredi zapamtiti!

Photo: Unsplash

Kada odrastete i nađete se u nekim situacijama koje u detinjstvu i ranoj mladosti niste mogli ni da zamislite, setite se reči svojih roditelja verovatno češće nego što ste ikada mogli da pretpostavite.

Ali, zapravo tek tada shvatimo da naši roditelji imaju ili su imali veoma dobre savete koje vredi zapamtiti.

Evo nekih...

"Sudopera se neće sećati da li ste je čistili svake večeri pred spavanje. Vešu neće smetati ako stoji neopeglan nekoliko dana. Deca će pamtiti vreme provedeno sa svojom mamom. Tvoj muž će ceniti minute koje provodite zajedno", savet je koji je Valerija Nim dobila od svoje majke.

Džen Hol su roditelji savetovali da "prizna deci kada napravi grešku prema njima i da im se izvini".

Photo: Pexels

"Moja mama mi je uvek govorila ono što je njoj uvek govorila njena majka kad bi se desilo nešto loše. "O, pa dobro. Moraš da izdržiš udarac i da nastaviš dalje"", kaže Vendi Pitonijak.

"Jesi li probala da ideš u toalet? To je sjajan savet koji sam dobila od svoje majke i koji prenosim na svoju decu. Ponekad je rešenje problema gotovo toliko jednostavno", kaže Elizabet Flin.

Kortni Leonard je patila od postporođajne depresije, a majka joj je tada rekla nešto što i dalje pamti: "Nećeš se uvek osećati kao sjajna majka, ali ako se trudiš da budeš takva, i bićeš".

Photo: Pixabay

Dok još uvek nemamo decu, često komentarišemo ponašanje tuđe dece i komentarišemo da nešto nije u redu, da ne bi trebalo tako. "Nikad ne govori: "Moje dete nikada neće/nikada ne bi uradilo tako nešto". Nateraće te da pojedeš svoje reči svaki put", prepričava Ketrin Rajt Rejdi savet koji je dobila od svoje majke.

"Najbolji savet koji sam dobila je: "Ne možeš da razmaziš bebu". Toliko je istine u tome! Ne plašite se da je držite,da je mazite... Ne možete joj dati previše ljubavi", kaže Sara Nil Mekgregor.