Znakovi koji pokazuju da ste našli prijatelja za čitav život

Znakovi koji pokazuju da ste našli prijatelja za čitav život

U današnje vreme teško je uvideti ko su pravi prijatelji, a ko tek drugari i poznanici. Krizne situacije često umeju jasno da naprave tu razliku, kao i ovi znakovi koji pokazuju da ste našli prijatelja za čitav život.

Foto: Shutterstock

Tu je kad vam je najpotrebniji

U trenutku kada nastupi kriza, prijatelj će sve ostaviti i odmah se postarati da vam pomogne. Jer upravo onda kada je situacija kritična, a okolnosti problematične, biće vam jasno ko je prijatelj za čitav život a ko nije.

Možete da pričate o svemu

Nije važno koliko je neka tema škakljiva ili neprijatna za razgovor, jer se to potpuno menja kada se poveravate prijatelju. Budite sigurni da sve što kažete niko drugi neće saznati, jer je pravi prijatelj onaj koji zna da čuva tajnu.

Podržava vas kada donosite odluke

Želite da raskinete sa partnerom? Ne znate šta da obučete za izlazak? U ovakvim situacijama uvek se okrenite prijatelju, pošto će vam on sa istom pažnjom pomoći da donesete i teške i lake odluke.

Foto: Shutterstock

Potpuno je iskren čak i ako vam to ne prija

Od loše frizure, pa sve do neprimernog ponašanja, prijatelj je onaj koji će vam uvek iskreno skrenuti pažnju na nešto. To neće uvek biti pozitivna stvar, ali upravo zbog toga znate da možete verovati njegovom mišljenju.

Pomera vašu granicu komfora

Prijatelj je tu da vam pomogne na putu da steknete više samopouzdanja, i otarasite se svakog straha. Zato će vas u situacijama koje vas čine uznemirenim podsetiti koliko ste zapravo hrabri.

Tišina između vas nikad nije čudna

Verovatno vam je poznat osećaj neprijatnosti kada zavlada tišina između prisutnih sagovornika. Ali, to nikada nije situacija kada ste sa prijateljem, jer tišina nije nedostatak reči, već prilika da uživate u prisustvu onog drugog na drugačiji način.

Zna da primeti kada ste uznemireni

Onaj ko vas suštinski poznaje, znaće da vas pročita kao knjigu, pa će biti nemoguće da ga slažete da je sve u redu onda kada nije. Sreća vaša, jer prijatelj i jeste neko koga ne morate da lažete i kome sve treba da kažete.

Foto: Shutterstock

Bez obzira koliko je zauzet, nađe vremena za vas

Posao, porodica, partner – svi oni zahtevaju da im se posveti pažnja. To međutim nikada neće sprečiti pravog prijatelja da vam se posveti. Bilo da odete negde zajedno za vikend, ili se samo čujete telefonom, on će uvek izdvojiti vreme za vas.

Možete potpuno opušteno da putujete zajedno

Zajedničko putovanje je test za svaku vezu, pa i onu prijateljsku. Ako vam neudobne cipele, propušteni letovi, opekotine od sunca, i ostale zavrzlame ne unište vreme provedeno zajedno, prošli ste još jedan važan test pravog prijateljstva.

Nevezano za situaciju, uvek se zabavljate

Nema veze da li idete na važan događaj ili do prodavnice, činjenica je da će vam sa prijateljem uvek biti zabavno. A upravo ljudi sa kojima ste najbolja verzija sebe zavređuju da budu u vašem životu.