Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrovaniji, intenzivan ukus.
Photo: Pixabay
Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo kako ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku.
Međutim, poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.
Photo: Pixabay
"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeno parče lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena", napisala je ona.
Photo: Pexels
Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja.
Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrovaniji, intenzivan ukus.
Photo: Pexels
So, takođe lubenicu čini još sočnijom.
Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete posegnuti za novim komadom.