Evo šta da učinite sa lubenicom da bi bila još slađa!

Evo šta da učinite sa lubenicom da bi bila još slađa!

Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrovaniji, intenzivan ukus.

Photo: Pixabay

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo kako ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku.

Međutim, poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

Photo: Pixabay

"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeno parče lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena", napisala je ona.

Photo: Pexels

Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja.

Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrovaniji, intenzivan ukus.

Photo: Pexels

So, takođe lubenicu čini još sočnijom.

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete posegnuti za novim komadom.

Zatvoreno za komentare.