U Beogradu ubuduće na snazi novi kućni red

U Beogradu ubuduće na snazi novi kućni red

Kada proslavljaju rođendane, slave, stanari će komšijama morati da najave dva dana unapred, ali će morati da utišaju muziku 1 sat posle ponoći. Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku za novi kućni red.

Foto: Shutterstock

Tako će Beograđani ubuduće morati da poštuju novo vreme kućnog mira radnim danima od 16 do 18 sati i od 22 do 7 sati narednog dana.

Za vikend će stanari zgrade moći da odmaraju bez buke u periodu od 14 do 18 sati i od 22 do 8 sati subotom i do 10 sati nedeljom.

Ipak, kada proslavljaju rođendane, slave, stanari će komšijama morati da najave dva dana unapred, ali će morati da utišaju muziku 1 sat posle ponoći.

Foto: Shutterstock

Osim toga, usvojena izmena odluka o bespovratnom sufinansiranju investicionog održavanju stambenih zgrada kojim će se omogućiti da opstine finansiranju radove na zgradi po konkursu do 90 odsto od visine troškova radova.

11 reagovanja na “U Beogradu ubuduće na snazi novi kućni red”

  1. Ma najbolje da ceo dan bude kućni red. Što bi bilo ko oprao veš, istuširao se, usisao… I kad? Od 18 do 22? Šta je sa ljudima koji rade? Super je zakon smišljen, ako sedite kući i ne radite ništa. Za penzionere super. A ostali? Pa nek se snadju da u onih par sati urade sve-odvedu decu u vrtić, usisaju, skuvaju, operu veš, prostru, ispeglaju, odu do prodavnice… Ali eto još jednog načina da vam komšiluk koji već nije zadovočjan svojim životom zagorča vaš… Sjajno.

  2. Kućni red mora da se poštuje, ne smeta ni usisivač ni veš mašina, nije dozvoljeno kucanje po zidovima, glasna muzika, skakanje, vožnja rolera, bahaćenje po stanu. Oni koji imaju kućno vaspitanje razumeju, ne mora da im se objašnjava.

  3. Kućni red je uvek postojao. Ko ima kućno vaspitanje razume i poštuje. Ne buni se i ne negoduje. Samo nevaspitanima smeta.

  4. А људи који немају пара и морају да чекају да перу по јефтинијој струји веш да би могли да плате рачун за струју. Шта ћемо са тим. Када буду плате као у европској унији па нека и праве њихове законе ја немам ништа против али људи који гледају да сваки динар уштеде да би преживели у овој “држави” Србији. Шта ћемо са њима. Да цркну од глади да би платили све рачуне? Да ли тако теба да се живи?

  5. Nadam se da će ovo da se poštuje.Oni koji žive u ovim zgradama će makar moći kad dođu kući umorni da noću odmaraju.Ovako celu noć se dešavalo da slušam buku iznad mene.Ljudi ovo nije gradnja iz ’60 – tih godina.Bukvalno se sve čuje.Mora da bude reda i u kući i zgradi,državi …