Evo koliko vremena treba da prođe između dva farbanja kose

Evo koliko vremena treba da prođe između dva farbanja kose

Farbanje kose kod kuće nosi sa sobom više nedoumica, da li kosu treba farbati kada je čista ili masna, koliko često je treba farbati, kako da znam da će mi boja biti dobra, koji hidrogen da kupim, kako da postignem nijansu koju želim. Evo odgovora...

Foto: Shutterstock

Kosa mnogo bolje prima farbu kada nije čista. Zato bi pre farbanja kosu trebalo da pustite da se malo zamasti i da je ne perete tri, četiri dana.

Kada je reč o učestalosti farbanja, ono zavisi od više faktora, koja se boja koristi, koliko je postojana, zatim da li je kosa oštećena, pokrivaju li se farbom sede vlasi ili ne. Generalno pravilo je da kosu treba farbati jednom mesečno.

 Foto: Shutterstock

Međutim, ukoliko se farbanjem pokrivaju i sede vlasi, razmak između dva tretmana bi mogao i da se smanji za nedelju dana i da se barem izrastak farba na svake tri nedelje.

U najvećem broju slučajeva za tri nedelje kosa izraste toliko da se izrastak već vidi ali ukoliko procenite da je to podnošljivo, poštedite kosu češćeg farbanja.

Nije uvek lako dobiti željenu nijansu. To naročito važi ukoliko imate tamniju kosu a želite da je posvetlite. Pravilo je da se jednim farbanjem kosa ne posvetljuje i ne potamnjuje za više od dve nijanse.

Foto: Shutterstock

Ukoliko niste baš sigurni da će boja za koju ste se odlučili biti dobra i bojite se da će promena biti veća nego što želite, probajte farbu na samo par pramenova i to naravno onih unutrašnjih.

Što se jačine hidrogena tiče, šestprocentni hidrogen može da se upotrebi pri farbanju bilo koje kose i on ne menja nijansu boje.

Ukoliko se kosa farba u istu nijansu koju već ima, može da se upotrebi i troprocentni hidrogen.

 Foto: Shutterstock

Za dobijanje zahtevnijih nijansi, posebno u slučaju prelazaka sa tamnih na svetlije boje, koristi se hidrogen od 9 odsto.

Na kutijama se može naći uputstvo u kojoj razmeri se mešaju farba i hidrogen a najčešće je to jedan prema jedan ili jedan prema jedan i po.

Jedno reagovanje na “Evo koliko vremena treba da prođe između dva farbanja kose”