Kako do savršenog venčanja uz minimalno truda?

Kako do savršenog venčanja uz minimalno truda?

Venčanje je vaš poseban dan i razumljivo je da želite da sve prođe baš onako kako ste vi zamislili. To nikad nije lak zadatak, ali zato smo mi tu da vam u njemu pomognemo. Kako do savršenog venčanja uz minimalno truda?

Foto: pixabay

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste vaše venčanje učinili čarobnim, a da u isto vreme minimalizujete trud i napor koji ulažete u njegovu organizaciju.

U nastavku teksta pročitajte koje su to promene koje dovide do najefikasnijeg planiranja venčanja.

U redu je ako vam je potrebna pomoć

Vrlo često mladenci nisu svesni dimenzija organizacije koju svadba zahteva i prekasno shvate da nisu dorasli zadatku. Ukoliko u početku planiranja shvatite da možda niste u stanju da sve sami osmislite, idealan izbor u tom slučaju jeste agencija za organizaciju događaja kako bi svaka sitnica bila baš onakva kakvu ste očekivali.

Uz njihovu stručnost i iskustvo, venčanje iz snova postaće stvarnost. Sada kada imate podršku stručnjaka, vreme je da se usredsredimo na ključne elemente za vaše venčanje.

Definišite budžet

Određivanje budžeta je od suštinske važnosti za planiranje venčanja. Zapišite vaše prioritete za svadbu od onih najbitnijih bez kojih ne možete pa do najsitnijih detalja. Fokusirajte se na to šta je vama bitno i prema tome uskladite ostale stvari. 

Pored svake stavke koju zapišete napišite koliko ste okvirno spremni da potrošite na nju. Ovo će vam dati predstavu o tome kako bi izgledalo venčanje uklopljeno u vaš budžet i suziti izbor za razne kategorije. 

Izbor lokala  

Kada ste zasigurno doneli odluku o tome koliki vam je budžet za svadbu, prva stvar koju morate uzeti u obzir je izbor mesta za ceremoniju. Romantični dvorci, slikovite plaže ili moderni prostori - svi ovi izbori zavise od vašeg ličnog stila i želja. Takođe, svakako bi trebalo uzeti u obzir veličinu prostora i dostupnost za sve vaše goste. Nekoliko opcija za prostor u kome možete održati svadbu obuhvataju:

- Restorane - ovo je najčešća opcija i dobra je jer je prikladna za sve generacije 

- Kafane - kafane takođe nisu loša opcija i druga su po redu najčešća lokacija za proslavu svadbe, ali u manje luksuznom okruženju od klasičnog restorana

- Klubove - za ovu opciju se opredeljuju uglavnom samo mlađi parovi koji na svadbu zovu isključivo prijatelje i mlađe generacije. Ukoliko želite svadbu gde neće biti dece i starijih, ovo bi bila lokacija za vas.

- Kuće i vile za iznajmljivanje - definitivno najlepša i najromantičnija opcija. Uglavnom su stolovi u prelepim dvorištima sa zadivljujućim pogledima. Ipak, ova varijanta ima nekoliko nedostataka. Kao prvo, ovakve kuće i vile nisu uvek blizu svim gostima i često nisu lako dostupne. Drugo, ovo može biti jako skupa varijanta ukoliko imate veliki broj gostiju. 

 

Pre nego što se odlučite za lokaciju na kojoj biste želeli da proslavite ovaj poseban dan, dobro razmislite o svim uslovima i vašim potrebama, kao i potrebama vaših gostiju.

Napravite listu gostiju

Nakon što ste se odlučili za tip lokala u kome ćete proslaviti svadbu, možete se baciti na sastavljanje spiska gostiju. Ovaj poseban dan sigurno želite da proslavite u krugu ljudi koji su vam najbliži. Zajedno sa svojim partnerom pažljivo sastavite listu i pređite je i po nekoliko puta da biste se uverili da niste napravili neku grešku (npr. zaboravili ste da nekoga stavite na spisak, pogrešili ste nečije ime).

Foto: pixabay

Odabir datuma za venčanje

Sledeća bitna stavka je odabir datuma svadbe. Kalendar je vaš kreativni saveznik i odluka o datumu trebalo bi da se temelji na tome koje vreme godine najbolje odražava vašu priču i raspoloženje.

Imajte na umu šta biste nosili u kom mesecu i kako bi izgledao prijem svatova. Ukoliko se odlučite za neki hladni mesec, limitirate i sebe i goste na debelo i slojevito oblačenje. Sa druge strane, ukoliko izaberete mesec kada je vreme pretoplo, ni vama ni gostima neće biti prijatno na suncu u odelima sa kravatama, venčanici, sa jakom šminkom. Uzmite to u obzir pri biranju datuma.

Ukoliko želite da izaberete neki simboličan datum, proverite na vreme da li je lokal koji ste izabrali tada slobodan. Ne čekajte poslednji trenutak za ovo jer se lokali za svadbe rezervišu i po više od godinu dana unapred!

Dekor - odraz vašeg stila

Nakon što ste odlučili o mestu i datumu, vreme je da razmotrite dekoraciju. Cveće, sveće i lični detalji stvaraju neverovatnu atmosferu. Ideja je da svakom detalju pridate pažnju, kako biste stvorili dosledan vizualni dojam koji će očarati vaše goste.

Neki parovi se u okviru ovog koraka odlučuju da svakom gostu ostave neku sitnicu na njegovom mestu za sedenje kao mali znak pažnje i zahvalnosti što su se pojavili da im ulepšaju ovaj poseban dan.

Fotograf i večne uspomene

I za kraj, ali svakako ne i manje važno, razmislite o tome kako će vaše venčanje biti dokumentovano. Profesionalni fotografi i videografi uhvatiće sve najvažnije trenutke i pretvoriti ih u večna sećanja. 

Njihova je uloga da uhvate svu sreću i emocije tog posebnog dana, tako da vi i vaši najmiliji možete ponovno proživeti trenutke sreće i ljubavi kada budete gledali slike i snimke u godinama koje dolaze.

Greške se pri planiranju venčanja dešavaju i to je prirodno, ali uz pomoć ovog teksta ćete moći da ih svedete na minimum.

Priuštite sebi i svojim najbližima dan za sećanje. Proslavite svoju ljubav u idealnom okruženju i sa osemhom na licu. Ovi koraci su laki za praćenje, a dovešće vas do idealnog venčanja kakvo zaslužujete!

Zatvoreno za komentare.