Dugo ih je tražio - dirljiva reakcija psa koji se konačno vratio svojoj porodici

Dugo ih je tražio – dirljiva reakcija psa koji se konačno vratio svojoj porodici

Da li ima išta lepše nego videti svog omiljenog kućnog ljubimca koji vam se kao dete obraduje kada se vratite? Dirljiva reakcija psa raznežila je mnoge na internetu.

Jednog dana direktorka skloništa za životinje "Evanston", Tanja Ohanian, dobila je poziv u vezi sa psom pronađenim u blizini u okrugu Kuk, Ilinois. Pomislila je da je štene samo lokalna lutalica.

Ono što Tanja nije znala je da je ovaj pas uzet od svoje porodice i da je proveo proteklih pet godina pokušavajući da se vrati kući.

U skloništu je osoblje skeniralo psa u potrazi za mikročipom, ali navedene informacije koje su pronašli nisu bile aktuelne.

Ali ubrzo, uz pomoć lokalne organizacije pod nazivom "Microchip Hunters", sklonište je nekim čudom dobilo detaljniji izveštaj o prošlosti psa.

Nove informacije su otkrile da pas nije bio bezimena lutalica. Pas se zvao Doti i imala je porodicu kojoj je nedostajala pet godina.

Ubrzo, Tanja je razgovarala sa Dotinom porodicom i saopštila im neverovatne vesti - njihova mezimica se vratila i čekala ih je.

Dotin vlasnik, Džordž Loving, proveo je toliko vremena bez svog psa da nije mogao da poveruje kada je čuo lepe vesti.

- Plakao sam noćima zbog svega što se desilo - rekao je Džordž za "The Dodo", a sada je ponovo bila u njegovim rukama.

- Svi smo bili veoma, veoma srećni - rekla je Tanja.

Dotina porodica je pomalo strahovala jer nije bila sigurna da li će ih njihov ljubimac prepoznati nakon toliko vremena, ali je ubrzo postalo jasno da Doti zna tačno ko su.

- Nije ni sekund oklevala. Bilo je jednostavno prelepo.

Dirljiva reakcija psa kada se ponovo sastaje sa svojom vlasnicom, objavljena je i na Fejsbuku, i video snimku ispod:

Čak ni osoblje skloništa nije moglo da ne pusti suzu dok su posmatrali psa kako se sav raznežio na prvi dodir svoje voljene osobe.

- Bilo je emotivno za sve nas. Mislim da smo svi bili u suzama - rekla je Tanja.

Još uvek nije jasno šta je Dotino putovanje u proteklih pet godina uključivalo. Njena porodica možda nikada neće ni saznati šta se tačno dogodilo dok je nije bilo, ali to sada nije važno - samo su oduševljeni što je konačno kod kuće, piše 24sedam.

Zatvoreno za komentare.