Heroj dana - četvorogodišnjak spasio mamu!

Heroj dana – četvorogodišnjak spasio mamu!

Monti Koker iz Australije uspeo je da spasi svoju majku tako što je pozvao hitnu pomoć, i to samo dan nakon što ga je naučila kako da to uradi. Evo kako je četvorogodišnjak spasio mamu!

Monti je 27. avgusta pozvao nacionalni broj za hitne slučajeve i rekao operaterima da mu je mama pala.

“Kada smo stigli na adresu, bio je na prozoru i mahao nam”, rekao je medicinski tehničar Mark Smol.

Monti je nakon toga pomogao lekarima Hitne pomoći da istraže šta se dogodilo, odnosno da utvrde kako je njegova majka imala napad, piše cdm.me.

“Njegova brza reakcija je bila ključna jer ako udarite glavom pri padu ili imate dugotrajni napad, to može biti vrlo ozbiljno”, kazao je Smols.

Bolničari su se nakon nekoliko dana vratili u kuću u Lonsestonu, u Tasmaniji, kako bi uručili zahvalnicu nakon što je četvorogodišnjak spasio mamu.

Njegova majka, koja je medicinska sestra, rekla je novinarima da je Monti znao da je učinio dobru stvar, ali se nije previše hvalio već je svojim prijateljima u vrtiću rekao da je to bilo lako.

Dan pre incidenta, Koker je objasnila Montiju kako da pozove Hitnu pomoć mobilnim telefonom, čak i ako je zaključan. Nije očekivala da će tako brzo primeniti to što je naučio, piše BBC.

Rekla je kako se taj dan osećala loše i pokušala da pozove muža, ali da se nakon toga skoro više ničega ne seća.

“Kada sam došla sebi, Hitna pomoć je već bila tu. Jako sam ponosna na njega”, rekla je.

Smols je rekao da radi kao medicinski tehničar 13 godina i da je već doživio da su starija deca zvala Hitnu pomoć, ali da je ovo prvi put da su primili poziv od četvorogodišnjaka.

Zatvoreno za komentare.