Nakon hrane, izabrani i najbolji restorani - čuveni skadarlijski restoran u najboljih 5!

Nakon hrane, izabrani i najbolji restorani – čuveni skadarlijski restoran u najboljih 5!

Svetski atlas hrane, "TejstAtlas" , objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svetu za 2021. godinu. Čuveni skadarlijski restoran „Tri šešira“ se našao na petom mestu najboljih tradicionalnih restorana.

Foto: Pixabay

Najpopularniji sajt posvećen svetskoj kuhinji po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana.

Ove dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama.

Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti servinarnih jela i ocena lokalnih posetilaca.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Restaurant “Tri sesira” (@tri_sesira)

„Tri šešira“ je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije. Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji.

Od jela koja se preporučuju na spisku se našla karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.

Ispred „Tri šešira“ su se našli „Kafe de Takuba“ iz Meksiko Sitija, „Komanders palas“ iz Nju Orleansa, „Da Enco al 29“ i kao najbolji „Kafe Imperijal“ u Pragu.

Zatvoreno za komentare.