Velike promene - ko su najsrećniji stanovnici Evrope, a ko najnesrećniji?

Velike promene – ko su najsrećniji stanovnici Evrope, a ko najnesrećniji?

Na TikTok profilu Map Vault objavljena je karta koja otrkiva ko su najsrećniji stanovnici Evrope, a ko najnesrećniji.

Foto: Shutterstock

Sigurno vas neće iznenaditi kada čujete ko su najsrećniji Evropljani, s obzirom da su često na vrhu liste najsrećnijih naroda pa čak i u svetu.

Najsrećniji stanovnici Evrope (opet) su državljani Finske. Iako se nalazi na severu sa vrlo niskim brojem sunčanih dana u godini, visok životni standard dopinosi sreći njenih stanovnika, prenosi Klix.

Nakon Finske čiji indeks sreće iznosi 7,8 jedinica, slede Norveška i Danska s indeksom u iznosu od 7,6, zatim Island, Holandija i Švajcarska (7,5).

@mapvault Cr: @♥️🇨🇦 #europe #geography #maps #mapsandmore #happines #map #mapvault #mapping #germany🇩🇪 #german ♬ dark beach by pastel ghost - jack.

Međutim, iznenađujuće je da najnesrećniji ljudi u Evropi žive u Ukrajini. Verovatno je razlog trenutni rat, ali indeks sreće u Ukrajini iznosi 4,3. Odmah nakon Ukrajinaca, najnesrećniji su Albanci, a onda slede i ostale zemlje Balkana.

Naša zemlja nalazi na donjem delu liste najsrećnijh zemlja u Evropi, a indeks sreće iznosi 5,6. Odmah do nas su i naše susedne zemlje Crna Gora, BiH, Hrvatska…

Zatvoreno za komentare.