Možete li da pronađete zmiju na fotografiji?

Možete li da pronađete zmiju na fotografiji?

Pronađite pitona i budite srećni što se ne nalazi u vašoj sobi! Znamo da je Australija prepuna ovih nezgodnih životinja pa su tako tamošnji stanovnici napravili i posebnu web stranicu koju su nazvali "Koja je to zmija?" samo kako bi mogli da identifikuju hrpu zmija kojima su okruženi.

Foto: Facebook

Pitoni nastanjuju pre svega Afriku, južnu i jugoistočnu Aziju, ali zmije iz drugih rodova potporodice Pythoninae nastanjuju i Australiju. No, možda je ovde reč i o kućnom ljubimcu? Iako je Australija dom nekih od najsmrtonosnijih životinja na svetu, pa tako i zmija, čini se da najviše zmija godišnje ugrize Amerikance.

Dok od zmijskoga ugriza godišnje nastrada njih čak 5 do 7 hiljada, u Australiji je broj nešto manji, pa tako zmije tokom godine ugrizu samo 3000 Australijanaca. Ipak, čini se da je razlog logičan, jer reč je o velikoj razlici u populaciji. Dok u SAD-u živi oko 323 milijuna ljudi, u Australiji je taj broj mnogo manji i iznosi 24 miliona.

Ipak, ovde nije reč o statistici zmijskih ugriza, već o pokušaju da pronađemo zmiju na slici. Jedna Facebook stranica posvetila se upravo tome pa smo na njihovom profilu pronašli fotografiju koja zadaje specifičan zadatak - uočiti pitona koji se sakrio među gomilom sitnica na policama.

Ovaj reptil smestio se između slamenog šešira i zelene plastične trake baš u sredini fotografije! Ako bolje pogledate, ova crna masa na sebi ima specifičan pitonski uzorak. Međutim, to nije sve. Fotografija je snimljena tek nakon što je drugi piton uklonjen iz prostorije, a ovaj je ostao "zaboravljen". Naime, jesen je vreme tokom kog se zmije pare pa dva pitona u sobi uopšte nisu neobičan prizor!

Šta kažete, selite se u Australiju?