Kako se pravilno drži toalet papir?

Kako se pravilno drži toalet papir?

Neko okreće rolnu toalet-papira ka zidu, neko od zida, ali baš niko ne ume da objasni zašto to radi. 

 Foto: Youtube/Screenshot

Evo kako se pravilno drži toalet papir i zašto.

Dakle, toalet papir treba okrenuti od zida, odnosno da je početak rolne bliže vama.

Na taj način ćete lakše izvlačiti papir, a i zaštitićete se od bakterija. Naime, kada je papir blizu zida, ili skroz uz zid, na njemu se lakše nakupljaju bakterije.

Dilema koja je mučila većinu domaćica je možda konačno rešena i zahvaljujući patentu iz 1891. godine, od strane njujorškog biznismena Seta Vilera. 

Neki su ga priznali kao američkog osnivača toalet papira, a Viler je patentirao prve maramice 1871. godine i pokrenuo svoju kompaniju Albany Perforated Wrapping Paper Company 1977, dve godine pre nego što su braća Skot debitovali njihovom robnom markom.

Viler je podneo desetine patenata sve do 1920-ih, uključujući i one za toalet papir koji je uvijen u ukrasne uzorke i jednokratne "jastučiće za grudi" koje su zamenile skupe korsete.

Međutim, njegov najveći izum bio je dizajn rolne i ručke iz 1891. godine – sada sveprisutna naprava čija je patentna ilustracija rešila problem "preko / ispod".

 Foto: Pinterest/Screenshot

Odgovor je preko rolne. Zagovornici kažu da over-roll omogućava lakši pristup slobodnom kraju toalet papira i umanjuje rizik od skupljanja klica na zidu.