Ako želite iscrtane mišiće - koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite?

Ako želite iscrtane mišiće – koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite?

Savršeno oblikovan struk sa vidljivim "trbušnim pločicama" zahteva pravi rad i upornost, a kombinacija vežbanja i trbušnjaka i zdrave ishrane na bazi povrća i proteina dobitna su kombinacija! Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite?

Foto: Shutterstock

I dok o vrsti hrane koju je poželjno jesti znamo dosta, manje je poznato koliko trbušnjaka bi trebalo da napravimo tokom dana kako bismo imali izvajan stomak?

Poznato je da su trbušnjaci izvrstan način izgradnje snage i povećanja kondicije, a zapravo nema tačnog broja koliko bi trebalo da ih praktikujemo, piše Super žena.

No, okvirno, kombiniranje tri seta trbušnjaka sa po 25 do 50 ponavljanja je potreban broj kako biste lepo oblikovali trbušne mišiće.  Ili, još bolje, treba da radite trbušnjake samo tri puta nedeljno ako ih kombinujete sa kardio treningom i treningom snage, savetuju stručnjaci.

Koja je najbolja tehnika?

Prvo, lezite na pod i pobrinite se da su vam kolena udaljena od kuka. Zatim stavite ruke iza glave, na mesto gde se spajaju glava i vrat i proverite da li su vam laktovi usmereni na obe strane sobe.

Povucite pupak prema kičmi i polako podignite torzo. Izbegavajte iskušenje da savete vrat i pokušajte da ne radite prebrzo. Izvođenje trbušnjaka što brže oslanja se na zamah, a ne na snagu mišića.

Važno je šta jedete

Kao što i sami znate, kako biste skinuli višak kilograma, vaša ishrana mora da bude zdrava. To znači da jedete hranjive sastojke, zdrave masnoće, poput avokada i orašastih plodova, voće i povrće, proteine, poput piletine i ribe.

Hrana sa niskom količinom kalorija, na primjer, nemasni jogurt i sočivo, takođe mogu pospešiti gubitak kilograma. Treba izbegavati transmasti i dodane šećere. To znači da se savetuje da ograničite unos grickalica i kolača.

Zatvoreno za komentare.