Najbolji fitnes saveti Arnolda Švarcenegera

Najbolji fitnes saveti Arnolda Švarcenegera

Arnold Švarceneger je poznat kao društveni aktivista i biznismen, a takođe je bio i guverner Kalifornije. Međutim, slavu je stekao kao vrsna holivudska zvezda akcionih filmova. Ovo su najbolji fitnes saveti Arnolda Švarcenegera koji vam mogu pomoći da izgledate dobro!

Foto: Shutterstock

Uprkos svim ovim laskavim titulama, on za sebe najpre kaže da je bodibilder pa je odlučio da otkrije tajne svog izvajanog tela.

Ukoliko neko zna tajne kako optimalno izgraditi telo, to je legendarni Arni.

Ako zaista želite maksimalizovati svoje vežbanje, pridržavajte se ovih smernica za trening koje je sa svetom podelio Terminator.

Ne zaboravite svoj početak

"Započnite bilo koji ozbiljan režim treninga slikajući se s prednje, bočne i zadnje strane. Na ovaj način uvek možete proveriti kakav ste napredak postigli", piše Švarci u svojoj knjizi "The Encyclopedia of Bodybuilding".

Radite na snazi

Ukoliko ste oduvek želeli velike, jake ruke, doći ćete u iskušenje da počnete ozbiljnije da radite na bicepsu i isključivo na bicepsu. Preskočite taj deo i fokusirajte se na raznovrsne vežbe s više ponavljanja i savijanja u zglobovima kao što je podizanje tegova s klupe.

Foto: Shutterstock

Više ponavljanja

"Bez obzira koliku težinu čovek digne iz prvog puta, on i dalje koristi manje snage nego što bi koristio ako bi podizao manji teret s više ponavljanja", savetuje Švarci.

Dan za odmor je od presudnog značaja

Osigurajte najmanje jedan dan u sedmici u kojem nećete dizati tegove. Takođe, tog dana klonite se i svih drugih izazovnih aktivnosti, piše Men's Health.

Jedno reagovanje na “Najbolji fitnes saveti Arnolda Švarcenegera”