Većina ovih namirnica jesu ukusne, za neke je čak i čudno što su na ovoj listi, ali nisu preporučljive. Evo šta ne smete jesti po preporuci Svetske zdravstvene organizacije.
Foto: Shutterstock
Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. U njima ima najmanje mesa a najviše konzervansa i pojačivača ukusa koji znaju da izazovu i rak jednjaka.
Da bi se skratilo vreme kuvanja, žitarice se podvrgavaju posebnom tretmanu zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećer koji se koristi obilato da bi se poboljšao ukus i dobićete otrov koji se plasira kao zdrav proizvod.
Više je štetan nego koristan proizvod jer da bi se osušilo voće dodaju mu se određene hemikalije i šećeri koji ga čuvaju od propadanja.
Foto: Shutterstock
Musli je čist šećer sa praznim kalorijama. Industrijska prerađevina koja se plasira kao zdrav doručak može vaše telo samo da otruje, a nikako da ga ozdravi!
Ovakvi sokovi su puni konzervanasa jer ništa drugo ne može da ih „sačuva“ od propadanja. Sveže isceđen sok može da „živi“ samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je šećera.
Korisno je ono voće koje raste u vašoj neposrednoj blizini. Ono voće koje mora da se transportuje iz prekomorskih zemalja prskano je nebrojeno puta raznim hemikalijama koje sprečavaju da se ono pokvari. Takvo voće je otrov.
Foto: Shutterstock
Bilo koja dodatna obrada sir pretvara u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u svom prvom obliku jer mu je verovatno istekao rok trajanja.
Koje namirnice sa spiska konzumirate?
Нема смрти без судњега дана.
Pa sta da jedem?
Samo vodu da pijem?
SVAKO PISE DRUGAČIJE KOGA POSLUŠATI I STA JESTI