Šta nikako ne smete jesti po preporuci SZO

Šta nikako ne smete jesti po preporuci SZO

Većina ovih namirnica jesu ukusne, za neke je čak i čudno što su na ovoj listi, ali nisu preporučljive. Evo šta ne smete jesti po preporuci Svetske zdravstvene organizacije.

Foto: Shutterstock

Kobasice

Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. U njima ima najmanje mesa a najviše konzervansa i pojačivača ukusa koji znaju da izazovu i rak jednjaka.

Instant kaše

Da bi se skratilo vreme kuvanja, žitarice se podvrgavaju posebnom tretmanu zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećer koji se koristi obilato da bi se poboljšao ukus i dobićete otrov koji se plasira kao zdrav proizvod.

Sušeno voće

Više je štetan nego koristan proizvod jer da bi se osušilo voće dodaju mu se određene hemikalije i šećeri koji ga čuvaju od propadanja.

Foto: Shutterstock

Musli

Musli je čist šećer sa praznim kalorijama. Industrijska prerađevina koja se plasira kao zdrav doručak može vaše telo samo da otruje, a nikako da ga ozdravi!

Sokovi u tetrapaku

Ovakvi sokovi su puni konzervanasa jer ništa drugo ne može da ih „sačuva“ od propadanja. Sveže isceđen sok može da „živi“ samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je šećera.

Banane i drugo egzotično voće

Korisno je ono voće koje raste u vašoj neposrednoj blizini. Ono voće koje mora da se transportuje iz prekomorskih zemalja prskano je nebrojeno puta raznim hemikalijama koje sprečavaju da se ono pokvari. Takvo voće je otrov.

Foto: Shutterstock

Krem sir

Bilo koja dodatna obrada sir pretvara u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u svom prvom obliku jer mu je verovatno istekao rok trajanja.

Koje namirnice sa spiska konzumirate?

Ostavi komentar