5 najboljih namirnica u borbi protiv mamurluka

5 najboljih namirnica u borbi protiv mamurluka

Vikend za neke znači i novu dozu mamurluka ako su preterali sa alkoholom. Evo kako da preživite mamurluk...

 Foto: Shutterstock

Nutricionisti ne mogu da pomognu da izbrišete neke situacije koje je možda izazvao alkohol, ali su otkrili koja hrana može da vam pomogne i ubrza oporavak, ali i izleči snažnu glavobolju.

Voda

Uz svaku čašu alkoholnog pića, trebalo bi da popijete jednu čašu vode. Vaše telo tako neće da dehidrira i moći će brže da ispere alkohol iz tela. Ako ne volite običnu vodu, možete da uzmete kokosovu vodu koja sadrži elektrolite.

Avokado

Usled ispijanja alkohola, ljudi mokre češće nego inače i u tom procesu gube važne nutrijente, posebno kalijum. Avokado obiluje hranljivim česticama koje bi trebalo da nadoknadite.

 Foto: Shutterstock

Avokado je i odličan izvor vlakana, zdravih masti i mikronutrijenata koji pomažu da vam se podigne raspoloženje, poveća nivo energije i delotvorni su u borbi protiv umora, prenosi Index.

Studije su pokazale da avokado povećava sposobnost apsorbovanja ključnih hranljivih sastojaka iz druge hrane, a savršeno se uklapa u svaki oblik ishrane i zato je idealna namirnica za sve ljude.

Hleb od celih zrna žitarica

Alkohol smanjuje nivo šećera u krvi, a da biste ga vratili u normalu, možete sebi da pomognete hlebom od celih zrna žitarica koji će stabilizovati nivo glukoze.

Kapućino

Doza kofeina će vam proširiti krvne sudove što će olakšati glavobolju nakon noćnog izlaska. Zamenite čaj ili crnu kafu kapućinom jer će mleko pomoći da se dovede u ravnotežu nivo šećera u krvi.

 Foto: Pexels

Krastavci

Iako nećete verovatno žudeti za krastavcima, smatra se da su oni najbolji lek za mamurluk. Sok krastavaca sadrži dobar nivo šećera, soli, vode i sirćeta pa ćete ispijanjem tog napitka i unosom nekoliko krastavaca uravnotežiti elektrolite.

Koji lek za mamurluk se vama pokazao kao najbolji?

Ostavi komentar