Neke priče ipak nisu istinite - ovo su četiri zablude o čokoladi

Neke priče ipak nisu istinite – ovo su četiri zablude o čokoladi

Trudimo se da izbegavamo čokoladu, pogotovo ako smo na dijeti, jer se tvrdi da negativno utiče na telo. Ali, čini se da to nije sasvim tačno. Ovo su četiri zablude o čokoladi!

Foto: Shutterstock

Stručnjaci navode da neke tvrdnje o čokoladi ipak nisu istinite. Otkrijte neke zablude o čokoladi u narednim redovima.

1. Čokolada je štetna za naš organizam

„Možda je teško poverovati da nešto što je tako dobrog ukusa, poput čokolade, nije loše za vas“, kaže direktorka NY Nutrition Group, Liza Moskovič.

Ona dalje kaže da čokolada, pogotovo crna, sadrži zdrave nutrijente uključujući gvožđe i antioksidante, koji pomažu u borbi protiv stresa, piše Eat This, Not That, a prenosi N1 Zagreb.

2. Ako želite da izgubite kilograme, zaboravite na čokoladu

Stručnjaci tvrde da se sve može jesti i ujedno izgubiti neželjeni kilogrami. Zapravo je važno kolike porcije se jedu i koliko često. Tako da se i čokolada može redovno konzumirati, samo treba paziti na preporučeni unos kalorija.

3. Može lako da prouzrokuje povećanje šećera u krvi

Čokalada sadrži prerađeni šećer, ali ona sadrži i vlakna i antioksidante. Ako vam se jede čokolada, a bojite se povećanja šećera u krvi, odaberite crnu ili čokoladu s manje šećera, savetuju stručnjaci.

4. Čokolada dovodi do pojave akni

Iako šećer može da pogorša postojeće stanje kod osoba sklonih aknama, nema dokaza da je čokalada njihov glavni uzork. Na to utiču brojni faktori kao što su hormoni, tip kože, genetika, godine starosti, nega kože i spoljni faktori, navode stručnjaci.

Zatvoreno za komentare.