Voćka čudnovata - orasi će poboljšati vaše zdravlje ako ih uključite u svakodnevnu ishranu!

Voćka čudnovata – orasi će poboljšati vaše zdravlje ako ih uključite u svakodnevnu ishranu!

Ukoliko uneste orahe u svakodnevnu ishranu, sigurno nećete zažaliti. Orasi su mnogima omiljeni dodatak kolačima i tortama, međutim trebalo bi ih jesti i samostalno.

Foto: Shutterstock

Postoji mnoštvo razloga žašto bi trebalo odmah da ih uključite u svakodnevnu ishranu. Količina koju bi trebalo uneti je neprimetna, a učinak na celokupno zdravlje neverovatan.

Uključite 5 oraha dnevno u svakodnevnu ishranu i doći će do ovih zdravstvenih prednosti:

– smanjuju veličinu struka za više od centimetra

– povišen broj spermatozoida kod muškaraca

– smanjen rizik od dijabetesa

– prevencija raka

– smanjuju izglede za razvoj bolesti srca

– podržava zdravlje mozga

– niži holesterol

– jačaju kosu, kožu i nokte.

Orasi su toliko dobri za vaš organizam da se učinak njihovog konzumiranja može prepoznati nakon samo 4 sata od konzumacije. Šta se događa s vašim telom 4 sata nakon što ste pojeli 5 oraha?

Orasi u tom periodu snabdevaju telo hranjivim materijama i vitaminima, i tako snabdevaju telo gorivom do sledećeg obroka. Orasi su poznati i kao stabilizatori stresa, prenosi Magazin.ba.

Antioksidansi u orasima ojačavaju srce i bore se protiv slobodnih radikala koji su poznati za izazivanje bolesti srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju osećaj depresije i simptome ADHD-a.

Organi počinju da rade učinkovitije, dakle sprečavaju začepljenje arterija i drugih negativnih efekata na zdravlje. Ako se konzumira u umerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umesto toga, podržaće zdravije, regulisati težinu i veličinu struka, piše Novosti Magazin.

Zatvoreno za komentare.