Izvežbajte mozak - bolje pamćenje uz pomoć malih trikova

Izvežbajte mozak – bolje pamćenje uz pomoć malih trikova

Ovi trikovi vam neće oduzeti puno vremena. Imaćete bolje pamćenje uz pomoć ovih malih trikova! Isprobajte ih i definitvno ćete uočiti razliku!

Foto: Shutterstock

Važnost mentalne kondicije je što, ukoliko na njoj radite, to će se direktno pozitivno odraziti na vašu produktivnost. Vaša koncentracija će se poboljšati, imaćete bolje pamćenje, i generalno – vaš mozak će bolje funkcionisati.

Da biste održali mentalnu kondiciju, pored izbalansirane ishrane i fizičke aktivnosti, potrebno je da vežbate mozak.

Uz pomoć ovih trikova imaćete bolje pamćenje:

1. Upišite kurs

Kurs stranog jezika, plesa, kuvanja ili šivenja je sjajna ideja. Na ovaj način stvaraju se nove mreže neurona i jačaju sinapse u mozgu. Osim što ćete steći novu veštinu, odličan je način da poboljšate oštrinu uma i pamćenje.

2. Pauze pri učenju

Kada učite, nastojte da pravite male pauze između lekcija. Bolji rezultati se postižu kada učite sa pauzama nego kada to činite satima u kontinuitetu.

3. Pisanje umesto kucanja

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu „Journal of Cognitive Neuroscience“ pokazalo je da pisanje rukom ima dosta prednosti. Pisanje rukom aktivira više delova mozga, nego kucanje na tastaturi ili mobilnom telefonu.

4. Meditacija

Meditacija je čin svojevrsne samonege, najvažniji korak u danu i zato treba da bude na prvom mestu. Dokazano je da meditacija i slične tehnike smanjuju stres, sprečavaju sindrom "sagorevanja", razvijaju kreativnost i poboljšavaju kvalitet sna, piše Magazin Novosti.

Zatvoreno za komentare.