Kako nositi istu ogrlicu u svakodnevnim i u svečanim prilikama?

Kako nositi istu ogrlicu u svakodnevnim i u svečanim prilikama?

Nakit može dodati glamura svakoj kombinaciji, ali ponekad može biti izazovno pronaći savršen komad koji će besprekorno da se uklopi u ležernu, ali i svečanu odeću

Foto: Unsplash

Ogrlica je neizostavan dodatak koji se može nositi u svakodnevnim, ali i u formalnim prilikama. Međutim mnogi ljudi se muče kako pravilno da stilizuju ogrlicu, zbog čega se retko kad usuđuju da je nose. 

Uz naših nekoliko jednostavnih saveta i trikova, možete naučiti kako da nosite istu ogrlicu na različite načine i učinite da funkcioniše za svaku priliku od odlaska na svadbu do šetnje po kraju.

Saveti za stilizovanje vaše omiljene ogrlice 

Ogrlica je bezvremenski dodatak koji može dodati dašak elegancije svakoj kombinaciji, zbog čega bilo da nosite jednostavnu majicu ili svečanu haljinu, prava ogrlica može ulepšati vaš izgled i učiniti da se osećate samouvereno i sa stilom. 

Međutim, pronalaženje savršene ogrlice koja može da pređe iz dnevnog dešavanja u večernje može biti izazovno, zbog čega vam donosimo u nastavku savete za odabir idealne ogrlice za svaku priliku, koja će vam postati omiljeni komad nakita.

- Izaberite svestran stil ogrlice;

 

 

Kada birate ogrlice koje želite često da nosite od suštinskog je značaja da izaberete svestran stil, kao na primer nežne lančiće ili ogrlice sa dijamantima. Ovo je odličan izbor, jer se mogu nositi sa ležernom odećom za dnevni izgled ili upariti sa koktel haljinom za večernji događaj. 

Slično tome, ogrlica jednostavnog dizajna može biti praktičan dodatak vašoj kolekciji nakita, omogućavajući vam da je nosite na više načina i u kombinaciji sa drugim komadima.

- Ukombinujte više ogrlica zajedno;

 

 

Imati slojevit izled ogrlica je popularan trend koji vam omogućava da kreirate jedinstven i personalizovan izgled

Tokom dana pokušajte da delikatnu ogrlicu sa priveskom da uparite sa kratkim lančićem, dok za večernji izgled, možete se opredeliti za hrabriji izgled i upotpuniti odevnu kombinaciju sa više dužih lančića za dramatičan efekat.

- Uzmite u obzir dubinu dekoltea;

Treba imati na umu da izrez vaše odeće igra ključnu ulogu u određivanju koju ogrlicu ćete nositi, a naročito koje dužine! 

Na primer, gornji deo sa V-izrezom se dobro slaže sa kraćom ogrlicom sa priveskom, dok kad je reč o okruglom izrezu ili polurolci najbolje je odabrati glomazniju ogrlicu koja blago visi, ali ne i previše kao kad je reč o dubokom dekolteu. 

Dodatno, nošenje haljine ili topa bez bretela je savršena prilika da stavite upečatljivu i unikatnu ogrlicu, dok košulja sa kragnom najbolje izgleda uz jednostavan i elegantan lančić.

- Uskladite odabir metala u odevnoj kombinaciji;

 

 

Usklađivanje vaše ogrlice sa metalnim tonovima u vašoj odeći može stvoriti kohezivan i uglađen izgled, a samim tim će i odeća na vama delovati skuplje, zbog čega ako nosite zlatni nakit, pokušajte da ga uparite sa ogrlicom koja ima zlatne akcente. 

Isto važi i za srebro, ružičasto zlato ili bilo koji drugi metalni ton koji nosite. Mešanje metala može da funkcioniše, ali je važno da to uradite namerno kako ne biste izgledali neusklađeno i kič.

- Igrajte se teksturama izgleda;

 

 

Dodavanjem teksture vašoj odeći pomoću ogrlice će stvoriti vizuelno interesantniju pojavu prisutnima i učiniti vaš izgled istaknutim. 

Spajanje delikatne ogrlice sa lančićem sa kožnom jaknom ili debelim pletenim džemperom može dodati dubinu i dimenziju vašoj odeći, a mešanje materijala poput metala i tkanine takođe će potencijalno stvoriti jedinstven i neočekivan izgled.

Moramo naglasiti da je nošenje iste ogrlice iz dana u dan, bez obzira na okolnosti, lako uz malo kreativnosti i pažnje na detalje!

Foto: Unsplash

Kreativni načini nošenja iste ogrlice za svaku priliku

Ogrlica sem toga što se može nositi za skoro svaku priliku, takođe ima bezbroj načina za drugačiju od namenjene primenu. 

Bilo da vam treba narukvica ili želite dati starijoj ogrlici nov izgled, postoji mnogo kreativnih načina da nosite istu ogrlicu za svaku priliku, a navešćemo i kako da maksimalno iskoristite svoju omiljenu ogrlicu!

- Zamotajte je oko zgloba kao narukvicu;

Jedan kreativan način da nosite ogrlicu je da je omotate oko zgloba kako biste stvorili jedinstvenu i privlačnu narukvicu. Ovo posebno dobro funkcioniše za duže ogrlice ili lančiće sa zanimljivim detaljima. 

Jednostavno nekoliko puta omotajte ogrlicu oko zgloba i pričvrstite je kopčom, a možete dodatno podesiti i dužinu, kao i stil kako bi odgovarali vašoj odeći i ličnom ukusu.

- Nosite ogrlicu unazad;

 

 

Nošenje ogrlice unazad je hrabro i neočekivano, a u zavisnosti od dizajna nakita može biti teško i uočljivo, što posebno dobro funkcioniše za ogrlice sa prelepom kopčom ili detaljnim priveskom koji želite da pokažete. 

Jednostavno okrenite ogrlicu i pričvrstite kopču na prednjem delu vrata. Ovo će privući pažnju na vaša leđa i stvoriti jedinstven i moderan izgled.

- Uparite je sa neočekivanom odećom;

Nemojte se plašiti da kombinujete i uskladite svoju ogrlicu sa neočekivanim odevnim kombinacijama.  

Na primer, nošenje upadljive ogrlice sa priveskom uz elegantnu malu crnu haljinu može stvoriti šik i sofisticiran izgled! 

Slično tome, uparivanje luksuzne ogrlice sa dijamentima sa ležernom majicom i farmerkama može dodati dašak glamuroznosti vašem svakodnevnom izgledu, kao i faktor iznenađenja. 

Eksperimentišite sa različitim kombinacijama da biste pronašli stil koji vam odgovara i ne plašite se da budete inovativni, kao ni da uparite ogrlicu uz svoje omiljene naočare za sunce u letnjoj sezoni, a mi vam želimo da se zabavite sa svojim nakitom!

Zatvoreno za komentare.