5 razloga zbog kojih žene biraju dominantne muškarce

5 razloga zbog kojih žene biraju dominantne muškarce

Iako se u gotovo celom svetu radi na osnaživanju žena, neke žene bi uprkos tome volele da imaju dominantnog partnera. To su obično žene koje privlače loši momci, oni koje donose odluke umesto njih i one koje su imale stroge roditelje. BrightSide napravio je listu zbog čega žene biraju dominantne muškarce.

Foto: Shutterstock

Žene privlače loši momci

To nije stereotip, već samo po sebi činjenica. Muškarci koji dominiraju obično konzumiraju duvan, alkohol, imaju tetovaže i imaju impulsivno ponašanje. Ali žene itekako padaju na njihov šarm.

Biraju nekoga ko može doneti odluke umesto njih

Žene veruju da bi njihov život bio mnogo lakši kada ne bi morale same da donose važne odluke. Iz tog razloga, žene su radije s partnerima koji mogu da preuzmu kontrolu i donesu svaku odluku umesto njih. Kada se na to naviknu postaju zavisne o njima.

Foto: Shutterstock

Fini momci su im dosadni

Muškarci koji vole romantične šetnje i držanje za ruke celim putem jednostavno im nisu privlačni. Umesto toga radije bi bile s partnerom koji ima avanturistički duh, nekoga ko će ih povesti na divlju pustolovinu.

Prave razliku između dominacije i agresije i zlostavljanja

Ponekad dominacija može navesti osobu da bude nasilna. To ne znači da dominantni ljudi ne mogu da vole, ali vas mogu voleti do te mere da počinju da vas kontrolišu. Zbog toga je vrlo bitno da vidite razliku između dominacije i zlostavljanja. Ako morate da radite neke stvari protiv vaše volje, to je zlostavljanje.

Foto: Shutterstock

Detinjstvo utiče na vaš život više nego što mislite

Vaš odnos s partnerom jako je određen načinom na koji ste odgajani. Ako su jedan ili oba roditelja bili dominantni i strogi po prirodi, navikli ste na taj način života i podsvesno tražite iste osobine i u partneru.

Ostavi komentar