5 saveta za flert za stidljive muškarce

5 saveta za flert za stidljive muškarce

Za gotovo svaku osobu velika je životna misterija kako uspešno koketirati. Još ako ste sramežljivi i plašljivi po prirodi, to može stvoriti potpunu blokadu da priđete nekome ko vam se izrazito dopada. Srećom, postoje saveti za flert za stidljive muškarce...

Foto: Shutterstock

Iskusni zavodnici kažu da je ključno sve, od kontakta očima do "slučajnog" razgovora. Ukoliko usvojite nekoliko efikasnih trikova, čak i kao vrlo stidljiv tip možete uspeti u flert carstvu s malo prakse, piše Men's Health.

U nastavku se nalazi pet glavnih pravila koketiranja, tj. saveti koje sramežljivi momci mogu primeniti u svojoj igri s lepšim spolom. Stidljivi momci mogu da vode beleške jer će im ovo dobro doći.

Pristupite polako

Dišite. Ukoliko se plašite flertovanja, takođe je verovatnije da ćete se stideti i da priđete nekome za koga smatrate da je vanredno atraktivan. Međutim, flert se zaista svodi na upoznavanje neke osobe bez bilo kakvih pretenzija za ulazak u vezu. Dakle, započnete s jednostavnim, prijateljskim razgovorom i to bez stresa.

Foto: Shutterstock

Iskoristite svoje samopouzdanje (ili sami sebe prevarite)

U početku, stidljivi momci kojima nedostaje samopouzdanje mogu smatrati da je nemoguće da ostave suprotan utisak na pripadnice lepšeg spola. Dakle, ukoliko niste prirodno samouvereni, stručnjaci govore da je "lažno samopuzdanje" prvi korak u sticanju onog istinskog.

Ukoliko emotivno uopšte niste sigurni, ponašajte se kao da jeste. To je savet broj jedan kada je u pitanju flert. Međutim, valja voditi računa o važnoj razlici. Samopouzdanje ne treba mešati sa bahatošću, pa budite sigurni da ne prelazite liniju. Ego nikada nije privlačan, ali samopouzdanje itekako jeste.

Gledajte devojku u oči

Ukoliko ste stidljiv tip, možda ćete tokom zavođenja po svaku cenu nastojati da izbegnete kontakt očima s nekim ko vam se dopada. Međutim, uspostavljanje kontakta očima dok razgovarate s nekim, ili čak i kada osoba koja vam se dopada uđe u sobu, nateraće je da vas primeti. Takođe ćete na ovaj način odati i važan osećaj samopouzdanja.

Foto: Shutterstock

Delujte prirodno

Sasvim prirodno ponašanje je zapravo ključ za uspešan flert, tvrde brojni muškarci. Oni savetuju da svaki stidljivi dečko ne bi trebao da ulazi u razgovor s namerom da devojku osvoji, već da s njom razgovara kao s bilo kojom drugom osobom koja ga (emotivno) ne zanima.

Nemojte se truditi previše, nemojte preuveličavati, pa nemojte čak ni koketirati. Samo razgovarajte, budite zabavni i zainteresovani na svoj način.

Budite (iskreno) dobar momak

I dok su lepi i zgodni momci uglavnom ti koji žele devojku da odvedu u krevet, dobri momci su oni koji veruju da dobro ponašanje znači da im žena duguje pažnju i ljubav. Zaključak je da trebate da budete zaista dobar momak, a ne zgodan i opasan tip.

Ostavi komentar