Komunikacija u vezi: Šta ona kaže, a šta zapravo misli

Komunikacija u vezi: Šta ona kaže, a šta zapravo misli

Ako ponekad imate utisak da ste devojka koja vam se dopada i vi sa "različitih planeta", evo male pomoći. Često se kaže da muškarcima upravlja razum, a ženama emocije, a ponekad ta razlika u doživljaju sveta ume da napravi probleme u komunikaciji.

Foto: Shutterstock

Žene često samo nagoveste šta žele i kako se osećaju, pa kad to muškarac ne razume "iz prve", eto drame niotkuda. Evo malog vodiča koji može biti od pomoći "jačem polu".

"Trenutno ne želim vezu"

U najvećem broju slučajeva, ovo znači "iskreno, ne želim da budem u ozbiljnoj vezi sa tobom, ali možda možemo da se vidimo koji put". Kad žena kaže da ne želi vezu, ona to i misli.

Foto: Shutterstock

I nemojte tu da "učitavate" nikakve tajne poruke, niti da to protumačite kao izazov i pokušavate da je ubedite da promeni mišljenje.

"Dobro sam"

Foto: Shutterstock

Najčešće ovo znači "nisam baš dobro, ali samo me pusti, ne mogu više da ti crtam kako se osećam".

"Kako god"

Foto: Shutterstock

Iza ovoga se obično krije "možda si ovaj put 'pobedio', ali nemam nameru da to otvoreno kažem, niti da priznam poraz".

"Biću spremna za pet minuta"

Samo ako imate baš mnogo sreće, to znači da ćete stvarno krenuti kud god da ste pošli za pet minuta.

Foto: Shutterstock

U najvećem broju slučajeva, to je "pola sata, možda i satić, samo da se našminkam ponovo i napravim frizuru, prebacim stvari iz jedne tašne u drugu i napravim dvesta selfija pre nego što krenemo".

"Ne želim da pokvarim naše prijateljstvo"

Ako se družite dugo, a potajno ste zaljubljeni u nju i konačno ste skupili hrabrosti da napravite prvi korak, a čujete "p od prijateljstva"… Zaboravite je.

Foto: Shutterstock

Ovo znači jednostavno "nikad nisam ni pomislila da bismo mogli da budemo u vezi, ne dopadaš mi se dovoljno i ne privlačiš me seksualno, nikad me nećeš videti bez odeće, ali si mi prijatelj i ne želim da te povredim, pa ti zato sve ovo nisam rekla ovako direktno".

"Bila sam u gužvi ovih dana"

Ovo znači da je ne zanimate dovoljno da bi našla vremena da se vidi sa vama. Ili da vam se javi. Drugim rečima, "radije bih radila bilo šta drugo nego otišla s tobom na kafu". Znate po sebi, zar ne?

Foto: Shutterstock

Kad vam se neka devojka dopada, pomerićete planinu da biste se videli sa njom, a ako vas ne zanima… I nova sezona omiljene serije je ok.

"Nisam sigurna kuda vodi naša veza, treba mi malo vremena da razmislim"

Ovo najčešće znači da ona ima neke sumnje, i da ni sama nije sigurna šta želi, ali da "počinje da misli da vi ipak niste pravi čovek za nju".

Foto: Shutterstock

Drugim rečima, "treba mi malo vremena da razmislim da li da te ostavim ili ne".

"Ne objavljujem s kim sam u vezi na društvenim mrežama"

Ovo je… Pa, možda stvarno drži do privatnosti.

Foto: Shutterstock

Ali, često može da znači i "super se provodimo, i sve je to lepo, ali ne želim da drugi muškarci misle da sam zauzeta i time upropastim neku bolju priliku".

"Ostavi me na miru"

Foto: Shutterstock

Ako ste se malo "zakačili" neposredno pre nego što je ovo izgovorila, zapravo treba da "odete na par minuta" dok se ona ne smiri, a onda se od vas očekuje da "dođete i mazite je malo".

"Volim te"

Posle seksa… "ovo je jedno od najboljih seksualnih iskustava koje sam imala u životu, mislim da sam se zaljubila".

Foto: Shutterstock

U svim drugim prilikama… "stvarno mi se dopadaš, mislim da si divan muškarac i ne želim da budem ni sa kim drugim, mislim da si ti onaj pravi".

"Trebalo bi da se vidimo jednom"

Foto: Shutterstock

Ako niste pročitali sve te sitne signale… "sviđaš mi se, pozovi me da izađemo već jednom".

"Treba da razgovaramo"

Foto: Shutterstock

Ovo zapravo znači da želi da priča i da je vi slušate, "treba mi da me saslušaš, uradio si nešto što me je povredilo/uznemirilo i moram to da ti kažem".

"Nedostaješ mi"

Foto: Shutterstock

Ako se viđate već neko vreme… "želim da provedemo malo vremena zajedno, nedostaje mi to", ali.. ako niste u vezi, nego ste se ljubili ili imali seks jednom ili dvaput… "želim to ponovo".

"Radi šta hoćeš"

Foto: Shutterstock

Ako ste u vezi, verovatno znate… ovo znači upravo suprotno: "zapravo, nemoj da uradiš to što bi želeo, samo te testiram, ne dajem ti dozvolu".

"Videćemo"

Foto: Shutterstock

Ovo ćete obično čuti nakon što vam promaknu suptilni signali da bi ona radije bilo šta drugo, osim toga što vi predlažete, ali "pošto ništa ne kapiraš, a ne želim da te uvredim, onda mi je lakše da kažem da ćemo videti".

"Ko je ta žena?"

Foto: Shutterstock

Ako ovo čujete… ne smeši vam se prijatno veče. Iza toga, obično se krije "nesigurna sam i postajem ljubomorna, ko je ta devojka, da li ti se dopada, da je bilo nešto između vas, i još važnije, da li bi želeo da bude nešto".

"Nisam ljuta"

Foto: Shutterstock

Ovo obično znači "u stvari sam jako, jako ljuta, ali nemam nameru da ti kažem zašto, moraćeš sam da shvatiš".

"Molim?!"

Foto: Shutterstock

Oooo… čula vas je sasvim dobro. Samo vam pruža priliku da promenite mišljenje. Što pre.

"Ništa"

Ovo je tempirana bomba. "Ništa nije u redu. Apsolutno ništa. I ovo se neće dobro završiti".

par -rasprava - svadjaFoto: Shutterstock

Ali… ako suviše često uhvatite sebe kako pokušavate da shvatite šta ona zapravo želi od vas, šta misli i kako se oseća, i ne uspevate u tome… Duboko u sebi verovatno i sami znate - ona nije ona prava. Ne za vas.

Jedno reagovanje na “Komunikacija u vezi: Šta ona kaže, a šta zapravo misli”