Nije kraj sveta - kako da se nosite sa emocijama kada vas muškarac odbije?

Nije kraj sveta – kako da se nosite sa emocijama kada vas muškarac odbije?

Odbijanje nikada nije prijatno. Bilo da ste odbijeni kada aplicirate za posao, ili da doživite ljubavno odbijanje. Prilikom odbijanja, ma koje vrste, javlja se osećaj sramote, neprijatnost, možda čak i ljutnje i besa, a bol je neminovna.

Foto: Pexels

Nakon toga, može da se dogodi da se zainatite, pa onda još odlučnije krenete ka ostvarenju svog cilja, ali isto tako može da deluje i demotivišuće, ali može da utiče i na samopouzdanje, piše 24sedam.

Najveći problem nastaje ukoliko ne znate kako da se nosite sa odbijanjem. Štaviše, ono vrlo lako može da dovede i do depresije. Zato je važno da znate šta i kako je u redu da, u takvim situacijama, uradite.

Dozvolite sebi da osetite bol

Pre svega je važno da prihvatite činjenicu da se to zaista dogodilo. Šta to znači? Koliko god bilo teško, dozvolite sebi da osetite bol. Taj proces traje i sa sobom donosi i mnogo suza i mnogo tuga, ali je važno da znate da će proći, samo ukoliko mu to dozvolite.

Povedite računa o sebi

Tuga, bes i osećaj potištenosti su klasičan odgovor na odbijanje. Ukoliko ste poželeli da vrištite i plačete iz sveg glasa, znajte da je to potpuno normalno. Međutim, čak i da to i uradite, neće vam pomoći da tu bol i prevaziđete. Zato, povedite računa o sebi i negativne emocije izbacite na zdrav način. Recimo, primenite vežbanje ili meditaciju.

Shvatite razlog odbijanja

Nekada je toliko lako utopiti se u sopstvenu tugu, da često zaboravljamo da uradimo jako bitnu stvar, a to je da uopšte ispitamo zašto se ljubavno odbijanje dogodilo. Preispitajte svoje postupke i pokušajte da sagledate širu sliku, pa čak i onu iz njegovog ugla, jer možda bolje dobijete predstavu o tome šta ga je navelo da vas odbije.

Da li ste pomislili da ste možda bili previše navalentni, ili da on, jednostavno nije spreman za vezu? Ukoliko biste uspeli da dođete do razloga, to bi, u velikoj meri, moglo da vam bude od koristi za prevazilaženje svih loših osećanja.

Zatvoreno za komentare.