Nije dobar znak - evo kada romantični gestovi prelaze u "crvene zastavice"

Nije dobar znak – evo kada romantični gestovi prelaze u „crvene zastavice“

Kao što je ponekad tanka linija između ljubavi i mržnje, tako je lako pomešati iskrene gestove nežnosti sa toksičnim oblicima ponašanja. Koje su "crvene zastavice" u vezi?

Foto: Shutterstock

Ako ste upoznali nekog novog, ko vam se čini interesantnim i na pragu ste ljubavne veze sa tom osobom, vrlo lako bi se moglo dogoditi da sve što ona radi deluje tako romantično i slatko.

Pa opet, trebalo bi da imate na umu da je ljubav slepa i ako sebi dozvolite da vas zaslepi, rizikujete da vam srce bude slomljeno.

Ponekad nešto što biste u početku mogli videti kao pozitivno zapravo predstavlja crvenu zastavicu koja vas upozorava da bežite što dalje možete. Otkivamo vam u nastavku koji su to romantični gestovi zapravo "crvene zastavice".

Previše rano priznanje ljubavi

Znate verovatno koliko je važno da budete sigurni u svoja osećanja pre nego što ih podelite sa drugima. Iz tog razloga opravdano je da čekate sa izgovaranjem tih malih magičnih reči koje mnogo znače.

Sam početak veze, koliko god leptirića u stomaku donosio sa sobom, nije baš najbolje vreme. Dakle, ako vam je on izjavio svoju ljubav suviše rano, na drugom ili trećem sastanku, to bi mogla biti crvena zastavica.

Iako je to zaista lepo za čuti, vrlo lako bi se moglo dogoditi da on želi da manipuliše sa vama.

Preterano deljenje informacija

Prvih nekoliko sastanaka su uvek kombinacija pokušaja da se probije led i da se dve osobe malo bolje upoznaju.

Međutim, iako zaista želite da saznate sve o njemu, preterano deljenje informacija može da bude zastrašujuće, pa čak i gore od toga da neko ne želi ništa o sebi da vam kaže.

Štaviše kada vam neko otkrije sve detalje iz svoje prethodne veze gotovo da ne možete, a da se ne zapitate zašto to radi? Da li želi sebe da predstavi kao žrtvu, jer ga je devojka varala?

Neprekidno pričanje

Ne postoji ništa lepše od toga da konačno sretnete nekog s kim vam je zadovoljstvo da pričate i da razgovor između vas jednostavno teče bez forsiranja.

Pa opet, trebalo bi da vam je dovoljno prijatno da ponekad i ćutite kraj osobe koju vidite kao svog budućeg partnera. Ako vam se čini da on svaku i najmanju prazninu u vašem razgovoru pokušava da popuni rečima, to nije dobar znak.

Potreba da se stalno viđate

Zaista je laskavo ako vas momak koji vam se dopada stalno zove da se vidite i organizuje romantične sastanke. Međutim, ono što definitivno spada u red crvenih zastavica je činjenica da on želi da provede svaku sekundu u svom danu sa vama.

Osim njega, tu su vaši prijatelji i porodica, kojima bi takođe trebalo da posvetite pažnju. Činjenica da on nema drugih interesovanja osim vas je zaista zabrinjavajuća.

Preterano zaštitnički stav

Uvek je dobro znati da vam neko čuva leđa i ste kraj te osobe savršeno bezbedni.

Međutim, ako vam se čini da je vaš potencijalni momak previše zaštitnički nastrojen prema vama, to bi vrlo lako mogao da bude rani pokazatelj toga da je on neko ko voli da kontroliše one sa kojima je u vezi.

Obratite pažnju ako popreko gleda svakog ko vam se približi i raspituje se ko su momci kojima ste se javili, piše Ženski.magazin.

Zatvoreno za komentare.