Prava ljubav moguća samo ako ispunite sledeće uslove

Prava ljubav moguća samo ako ispunite sledeće uslove

Da biste mogli da volite nekoga i da stvarno budete u zdravoj, srećnoj vezi, morate krenuti od sebe.

Foto: Shutterstock

Dakle…

… počnite tako što ćete zavoleti sebe

Uvek, uvek sebi morate biti na prvom mestu. Obratite pažnju na ono što vam telo poručuje, oslušnite sopstvena osećanja. Kad vam to pređe u naviku, umećete bolje da prepoznate i osećanja koja gajite prema nekome, ali i da shvatite kada u vezi ne dobijate ono što vam je potrebno na vreme, a ne kad vam srce već bude slomljeno.

Umećete da prepoznate da li se osećate spokojno i sigurno, da li ste ispunjeni smirenom ljubavlju koja vam se vraća, ili ste nervozni i nesigurni, pa pokušavajući da udovoljite partneru ponekad idete i protiv sebe, mešajući intenzitet sa kvalitetom. Razmišljajte o tome kad upoznate nekoga, a nastavite da razmišljate tako i kad započnete vezu.

… posmatrajte, umesto da delate sve vreme

Foto: Shutterstock

Ako stalno pokušavate da smislite neku zabavu, ako svaki slobodan trenutak provodite zajedno, lako se može desiti da vam promaknu neke važne stvari. Umesto toga, sledeći put kad budete ušli u vezi… posmatrajte kako se stvari odvijaju, umesto da pokušavate svim silama da ih usmerite onako kako ste vi zamislili da veza treba da izgleda.

… partnera prihvatite onakvog kakav je

Drugim rečima, potrudite se da prestanete da se zaljubljujete u ono u šta bi ta osoba mogla da se "pretvori". Imajte u vidu da se ljudi vrlo, vrlo retko menjaju. A i kada se desi da se promene, to se gotovo nikad ne dešava zbog nekog drugog.

… uvek recite kako se osećate

Nemojte očekivati da vam neko čita misli, pa makar taj neko bio i osoba koja vas voli. Kad ste srećni, podelite to sa partnerom, kad niste - recite to jasno, tako da možete da porazgovarate o onome što vas muči.

Svi mi zaslužujemo nekoga kome ćemo biti sve na svetu.

Jedno reagovanje na “Prava ljubav moguća samo ako ispunite sledeće uslove”