Saznajte da li vaša veza ima budućnost - ovo su "zelene zastavice" u vezi

Saznajte da li vaša veza ima budućnost – ovo su „zelene zastavice“ u vezi

Kao što u vezama postoje “crvene” koje ukazuju da je vreme da napustite taj odnos, tako postoje i “zelene zastavice” koje govore da ste pronašli pravu osobu za sebe.

Foto: Shutterstock

To znači da pored sebe imate nekoga ko uspeva da prepozna vaše potrebe i zadovoljava ih. Zahvaljujući tome se osećate sigurno, privlačno i prihvaćeno.

Stručnjaci za odnose otkrili su koje su zelene zastavice i dobri znakovi koje možete prepoznati kod partnera. 

1. Dobro poznaju sebe i zadovoljni su sobom

To obično znači da osoba zna šta joj je potrebno u romantičnoj vezi, te je spremna da bude otvorena i iskrena u razgovorima sa vama i drugim ljudima. Prema stručnjaku za odnose Laurel Haus, jedan od pokazatelja je i činjenica koliko neko brine o sebi.

Redovna fizička aktivnost i zdrava ishrana pokazuju da je reč o predanom pojedincu koji ima prioritete.

2. Poštuju vaš odgovor “ne”

“To je velika stvar. Za vaše ‘ne’ nije potrebno objašnjenje i nema daljih pregovora”, rekla je licencirana bračna i porodična terapeutkinja Žaklin Mendez.

To znači da za partnera fokus nije samo na vašem fizičkom odnosu. Naravno, fizička strana romantične veze je važna, ali ako je to nečija glavna ili jedina briga i fokus, govorimo o crvenoj zastavici.

No ako je neko zainteresovan za vas i zanima ga sve u vezi sa vama, a ne samo pitanje šta mogu dobiti u takvom odnosu, onda je definitivno reč o zelenoj zastavici, pišu 24sata.hr i Objektiv.rs.

Koje su, prema vašem mišljenju, zelene zastavice koje bi trebalo svaka veza da ima?

Zatvoreno za komentare.