Zašto je ženama teško da pronađu dobrog muškarca

Zašto je ženama teško da pronađu dobrog muškarca

Devojke koje su duže vreme same već znaju koliko je teško pronaći dobrog muškarca. Sada je i jedno istraživanje objavljeno u uglednom "Wall Street Journalu" potkrepilo tu činjenicu. Otkrivamo vam o čemu se tačno radi i zašto je ovo zaista ozbiljan problem.

 Foto: Shutterstock

Gde se danas mogu upoznati pristojni muškarci? Koji misle ozbiljno i koji su ozbiljni? To je pitanje nad pitanjima. Nekako je u zadnje vreme jako teško pronaći poštenog muškarca. Ako ga i pronađete, onda ga brzo i izgubite, odnosno, razočarate se.

Ili je izgubio zanimanje, povredio vas ili vam jednostavno nikako ne odgovara. I opet se nađemo pred istom činjenicom: jako je teško pronaći dobrog muškarca. Ali, zašto je to tako? Jedno istraživanje nam je to otkrilo. 

Zašto je toliko teško pronaći dobre muškarce? 

U članku objavljenom u „Wall Street Journalu“, kojeg je potpisao Džerard Bejker, postoje indicije. Članak je započeo s time kako su njegove kćeri rasle s verovanjem kako su devojke pametne, a muškarci glupi – i odmah imamo osnovnu spoznaju za odgovaranje na pitanje zašto je teško pronaći dobre muškarce.

Kako bi potkrepio tu činjenicu, Bejker je naveo jaz među polovima kad je reč o univerzitetskim diplomama. 

 Foto: Shutterstock

Prema podacima američkog Ministarstva obrazovanja, više od 57 posto studenata 2018. godine – koji su prijavili diplomski – bili su ženskog roda. 

Muškarci vole tek "ideju" inteligentnih žena 

Dakle, broj inteligentnih žena je veći od broja inteligentnih muškaraca. Međutim sada tek dolazimo do pravog problema: naime, istraživanje objavljeno na internet stranici „Sage Journals“, pokazalo je da su muškarci rekli da žele izlaziti s inteligentnim ženama – međutim, zapravo im se samo sviđa ideja iza toga.

Smatraju kako su inteligentne žene savršene partnerke, ali sa ženama – koje su zaista inteligentne – imaju problema. Premda ponavljaju kako traže pametnu, nezavisnu ženu, osećaju se manje muževno i manje vredno kad su u vezi s takvom osobom. 

Onda se postavlja sledeće pitanje: zašto je u 2019. godini još uvek ponižavajuće biti u vezi s pametnom ženom? Nismo li ipak otišli korak dalje? Verovatno nikada nećemo razumeti zašto su muškarci takvi kakvi jesu – međutim, trebamo biti svesni da za sva ta razočaranja nisu krive žene, te vam to nikako ne sme poljuljati samopouzdanje. 

Ostavi komentar

  1. Vi očigledno imate problem sa sobom, kad navodite ovako mišljenje o muškarcima. Žene počinju da traže muškarca oko 40-te. Kasno jer svi muškarci zainteresovani za žene su zauzeti.

  2. Mnogo je žena zainteresovanih za muškarce. Sve ste umislile da ste lepe i pametne. Dok ste fantazirale i tražile muškarcima mane prodje vreme. U trci za muškarca svog života zakasnile ste. Ko pre momku tome momak. Svi su zauzeti, to je vas problem….????

  3. Ova Silveli mudro zbori. Ne gubite vreme samozavaravanjem o sopstvenoj lepoti i pameti tj svarsenstvu.. preskacu i zaobilaze prilike jer nisu isto tako savrsene, a zivot prolazi