Današnji recept je čili sa mesom! Ako ste ljubitelj pikantnih i ljutih jela teletina spremljena na ovaj način je definitvno za vas.
Foto: Shutterstock
1 kg telećih šnicli
1 glavica crnog luka
1 list lorbera
2 kašike gustina
1 kašičica mlevene ljute papričice
4 čena belog luka
250 ml supe
3 kašike maslinovog ulja
Očistite meso od masnoća i žilica i iseckajte ga na kockice.
Zagrejte supu. Sitno iseckajte crni i beli luk i propržite na ulju.
Dodajte meso, so, papričicu i lorber i pustite da meso jednako porumeni pre nego što dodate toplu supu.
Poklopite šerpu i kuvajte oko 30 minuta, povremeno mešajući.
Stavite gustin u činijicu i izmešajte ga sa jednom kutlačom tečnosti od kuvanja, a zatim ga dodajte u šerpu mešajući, da se zgusne.
Izvadite čili na tanjir za služenje i odmah poslužite.
Druga mogućnost: ovaj način pripreme je tipičan za latinoameričku kuhinju, ili tex-mex.
Originalni recept ne predviđa pasulj, ali on bez sumnje daje poseban ukus ovom jelu.
Da biste pripremili ovu varijantu jela, potopite 200 g crvenog pasulja, ostavite ga preko noći, pa ga prokuvajte.
Skuvajte čili, i 15 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj, 300 g kuvane boranije, četiri paradajza srednje veličine, oljuštena i iseckana, i ako želite, malo timijana i mlevenog kima.
Pojačajte vatru i kuvajte dook tečnost ne ispari, a zatim zgusnite sos gustinom i poslužite.
Vreme pripreme: 120 minuta
Mleveno meso, sveža paprika, crno vino, kumin, pasulj. To je onda prava stvar.