Recept dana: Čili sa mesom

Recept dana: Čili sa mesom

Današnji recept je čili sa mesom! Ako ste ljubitelj pikantnih i ljutih jela teletina spremljena na ovaj način je definitvno za vas.


Foto: Shutterstock



Sastojci (za 4 osobe)


1 kg telećih šnicli


1 glavica crnog luka


1 list lorbera



2 kašike gustina


1 kašičica mlevene ljute papričice


4 čena belog luka


250 ml supe


3 kašike maslinovog ulja



Način pripreme


Očistite meso od masnoća i žilica i iseckajte ga na kockice.


Zagrejte supu. Sitno iseckajte crni i beli luk i propržite na ulju.


Dodajte meso, so, papričicu i lorber i pustite da meso jednako porumeni pre nego što dodate toplu supu.


Poklopite šerpu i kuvajte oko 30 minuta, povremeno mešajući.


Stavite gustin u činijicu i izmešajte ga sa jednom kutlačom tečnosti od kuvanja, a zatim ga dodajte u šerpu mešajući, da se zgusne.


Izvadite čili na tanjir za služenje i odmah poslužite.


Druga mogućnost: ovaj način pripreme je tipičan za latinoameričku kuhinju, ili tex-mex.



Originalni recept ne predviđa pasulj, ali on bez sumnje daje poseban ukus ovom jelu.


Da biste pripremili ovu varijantu jela, potopite 200 g crvenog pasulja, ostavite ga preko noći, pa ga prokuvajte.


Skuvajte čili, i 15 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj, 300 g kuvane boranije, četiri paradajza srednje veličine, oljuštena i iseckana, i ako želite, malo timijana i mlevenog kima.


Pojačajte vatru i kuvajte dook tečnost ne ispari, a zatim zgusnite sos gustinom i poslužite.


Vreme pripreme: 120 minuta

Једно реаговање на “Recept dana: Čili sa mesom”