Recept dana: Čili sa mesom

Recept dana: Čili sa mesom

Današnji recept je čili sa mesom! Ako ste ljubitelj pikantnih i ljutih jela teletina spremljena na ovaj način je definitvno za vas.

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 4 osobe)

1 kg telećih šnicli

1 glavica crnog luka

1 list lorbera

2 kašike gustina

1 kašičica mlevene ljute papričice

4 čena belog luka

250 ml supe

3 kašike maslinovog ulja

Način pripreme

Očistite meso od masnoća i žilica i iseckajte ga na kockice.

Zagrejte supu. Sitno iseckajte crni i beli luk i propržite na ulju.

Dodajte meso, so, papričicu i lorber i pustite da meso jednako porumeni pre nego što dodate toplu supu.

Poklopite šerpu i kuvajte oko 30 minuta, povremeno mešajući.

Stavite gustin u činijicu i izmešajte ga sa jednom kutlačom tečnosti od kuvanja, a zatim ga dodajte u šerpu mešajući, da se zgusne.

Izvadite čili na tanjir za služenje i odmah poslužite.

Druga mogućnost: ovaj način pripreme je tipičan za latinoameričku kuhinju, ili tex-mex.

Originalni recept ne predviđa pasulj, ali on bez sumnje daje poseban ukus ovom jelu.

Da biste pripremili ovu varijantu jela, potopite 200 g crvenog pasulja, ostavite ga preko noći, pa ga prokuvajte.

Skuvajte čili, i 15 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj, 300 g kuvane boranije, četiri paradajza srednje veličine, oljuštena i iseckana, i ako želite, malo timijana i mlevenog kima.

Pojačajte vatru i kuvajte dook tečnost ne ispari, a zatim zgusnite sos gustinom i poslužite.

Vreme pripreme: 120 minuta

Jedno reagovanje na “Recept dana: Čili sa mesom”