Najbolji tretmani za kosu

Najbolji tretmani za kosu

Zdrava kosa je nešto što svi žele, ali njeno održavanje može biti izazovno. Dobra vest je da postoje mnogi tretmani za kosu koji vam mogu pomoći da poboljšate njen kvalitet i izgled.

Foto: Pexels

U nastavku teksta pročitajte sve o najboljim tretmanima za kosu - koji su, kako se rade, u kojim uslovima, kao i kakve efekte imaju na kosu.

Tretman za oporavak kose - regenerisanje oštećene kose

Ovaj tretman za kosu pomaže u regenerisanju i najoštećenije kose istovremeno je čineći sjajnom, glatkom i snažnom. Može se raditi u kućnim uslovima uz pomoć adekvatnih proizvoda, ili u frizerskom salonu.

Ukoliko se radi u salonu, ovakav tretman obično traje od 45 do 60 minuta i podrazumeva 3 faze, kako bi se postigli maksimalni rezultati, a kosa zaštitila od budućeg oštećenja.

Tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta mesečno, u zavisnosti od stepena oštećenja kose, ali to će vam najbolje reći profesionalac u salonu. Sa druge strane, ukoliko koristite kućne tretmane, oni se rade jednom nedeljno.

Za njih će vam biti potrebni odgovarajući profesionalni preparati koji se mogu kupiti u frizerskim salonima. Koriste se tako što se nanose na mokru kosu, a potom se češljem ravnomerno raspoređuju po čitavoj dužini. Nakon toga je potrebno ostaviti ih da deluu najmanje 10 minuta, a zatim oprati kosu kao i inače.

Tretman za oporavak kose je najbolje koristiti jednom nedeljno, a posebno je poželjno raditi ga pred farbanje kose, kako bi se dlaka što bolje pripremila. 

Keratinski tretman kose - revitalizacija i ispravljanje kose

Kada su u pitanju keratinski tretmani za kosu, postoje 3 različita tipa - tretman za regeneraciju, revitalizaciju ili ispravljanje kose. Njihov odabir zavisi od toga kakav efekat želite da postignete. 

Keratinski tretman za regeneraciju i obnovu kose

Ovakav tretman se primenjuje na kosi koja je suva i oštećena, kako bi joj dao čvrstinu i ojačao dlaku. Međutim, za postizanje maksimalnog efekta, veoma je važno koji proizvodi se koriste, kao i način nanošenja.

Može se obavljati u frizerskom salonu ili u kućnim uslovima. Ukoliko ste se odlučili da ga sami odradite, potrebno je da veoma pažljivo ispratite sve korake.

Najpre odradite dubinsko pranje kose, kako biste je što bolje pripremili za tretman. Nakon pranja i sušenja kose, uzmite keratin i nanesite ga četkicom na kosu. Držite ga onoliko koliko je naznačeno na pakovanju. 

Zatim, kosu je najpre potrebno isfenirati, a potom i ispeglati. Na ovaj način, sadržaj koji se nalazi u keratinu će se najbolje sjediniti sa dlakom. Sledeća 3 dana ne bi trebalo ponovo da perete kosu, a pri narednim pranjima koristite šampone bez sulfata.

Foto: Pexels

Keratinski tretman za ispravljanje kose

Keratinsko ispravljanje kose je godinama jedan od najpopularnijih tretmana za kosu u celom svetu. Trajno ispravljanje kose je pravi spas za oštećenu, neposlušnu i suvu kosu kojoj su neophodni sjaj i elastičnost.

Sam tretman može da traje od sat i po pa do nekoliko sati, zavisno od dužine i gustine kose. Kao i kod prethodnog tretmana, nakon pranja kose, nanosi se proizvod, a potom se kosa fenira i ispravlja presom.

Zahvaljujući keratinu, kosa postaje otporna na spoljašnje faktore poput visokih temperatura, hladnog zimskog vazduha, sunčevih zraka, farbanja i blajhanja. Ono što je posebno bitno - efekti nakon ovog tretmana su dugotrajni. Zavisno od tipa kose, traju nekoliko meseci.

Botoks tretman kose - za nahranjenu i oporavljenu kosu

Tretmani za kosu botoksom uspešno deluju na oporavak kose. Služi za oporavljanje dlake hraneći je svim neophodnim vitaminima.

Ovaj tretman se može raditi u frizerskom salonu ili u kućnim uslovima. U prvom slučaju, sastoji se iz nekoliko faza. Prva podrazumeva dubinsko pranje kose posebnim šamponima koji otvaraju dlaku.

Nakon toga, nanose se ampule koje su namenjene oporavku i obnovi kose. One se drže oko pola sata, nakon čega se kosa suši i tretira presom. Međutim, ovde se ne radi o klasičnoj presi, već o profesionalnoj koja je specijalno dizajnirana za hidriranje i oporavak kose.

U poslednjoj fazi, kosa se ponovo ispira i fenira. Efekti tretmana traju maksimalno narednih 20 pranja kose, a nakon toga je potrebno ponoviti ga. Ukoliko se radi o veoma oštećenoj kosi, najbolje je da se tretman ponavlja nekoliko puta u razmaku od tri meseca.

Sa druge strane, ako se radi o tretmanu u kućnim uslovima, najpre će vam biti potrebni adekvatni preparati koji se mogu nabaviti u frizerskim salonima. Obično su dostupni u vidu gela ili spreja za kosu.

Slično kao i u salonu, kosa se prvo dubinski pere, a zatim se nanosi sadržaj ampule. Pridržavajte se uputstva i držite ga najviše 45 minuta. Nakon toga, kosu operite tako da se na njoj ne nalaze nikakvi ostaci preparata.

Ovo su samo neki od najpopularnijih tretmana za kosu, a postoje brojni, bilo da se radi o salonskim ili kućnim tretmanima. Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste pronašli najbolje rešenje za svoju kosu!

Zatvoreno za komentare.